|
MOJE POMYSŁY |
MOJE POMYSŁY
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie.Na początku zaznaczę ze dopiero dziś trafiłem na owe forum.Wiele cennych informacji.W tym roku założyłem działalność usługową związaną z zagospodarowaniem terenów zieleni + automatyczne systemy nawodnień.Myśle w dalszej przyszłości nad zakładaniem basenów.Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie prowadzone są szkolenia na ten temat.Jak jest z opłacalnością w tej dziedzinie.Jest to interes typowo sezonowy więc ciągle myślę o załozeniu czegoś co przynosiło by dochód cały rok.W tym roku myśle o zainwestowaniu po sezonie ok 20 - 30 tyś zł.Mieszkam w mieści o 100 tyśięcznym.Chciałbym wejsc w jakiś handel lecz rynek już jest tak przesycony że brak mi konkretnego pomysłu.Myślałem o handlu drewnem kominkowym.Mam znajomości w leśnictwie.Co wy na to.Pozdrawiam
Ja moze troche nie na temat, ale na pewno powiazanie... Wylacz Caps Lock'a...
podejrzewam ze zacial mu sie SHIFT,
sory za offtopic
Jeśli chodiz o te baseny to w Polsce to nie wypali. Z tego co wiem była taka firma waterair która miała robić baseny w Polsce. W większych miastach byli przedstawiciele waterair którzy mieli sie zajmować właśnie budową basenów. Przez rok nie sprzedano na terenie całej Polski ani jednego. :) <-- więc raczej nie polecam??
Moim zdaniem zagospodarowanie terenów zieleni może być bardzo dochodowe. Co do basenów mógłby być to element oferty, a nie główna usługa. Ukończyłeś architekturę zieleni?
nie kończyłem architektury krajobrazu kończe leśnictwo na akademii rolniczej.projektuje dla mnie koleżanka po takiej szkole ja organizuje realizacje projektów.co do basenów to akurat mój aktualny klient kupuje i będzie mu firma montowała a więc jest zapotrzebowanie na tego typu oferty.pozdrawiam
w Twoim przypadku najlepsze wyjscie to drewno kominkowe... jesli masz znajomości to sie nawet nie zastanawiaj tylko do dzieła ;) nie jest potrzebny jakis duzy naklad a biznes zawsze sie bedzie krecil bo jest duze zapotrzebowanie
Sprawdź również podobne tematy:
- Moje pomysły
- Moje dwa ostatnie pomysły dla wszystkich - Moje pomysły na biznes / piniądze. - Zapraszam do dyskusji!! - Moje pomysły na marketing początkowy studia figury - Moja osoba, moje pomysły, Wasze propozycje ? - Moje pomysły na biznes w kryzysie - czekam na wasze opinie - Moje Powitanie - Moje Prawa - Moje pomysly Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|