|
Montaż paneli solarnych czy warto? |
Montaż paneli solarnych czy warto?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie czy warto zakładać taka firme czy to sie opłaca i na jakie zyski moge liczyc,mieszkam w 40tys. miescie bardzo szybko sie rozwijajacym.
Witaj,
chodzi o kolektory słoneczne czy fotowoltaike? Jaka część Polski, no i miasto?
Kolektory słoneczne,zachodnia czesc Polski,przepraszam ale z uwagi na brak takich firm w moim miescie wydaje mi sie rozgłaszanie tego typu inf.na forach publicznych wielka głupota.
masz jakieś doświadczenie w branży grzewczej? instalacja c.o? wod-kan?
prawda jest taka, że robiąc w/w rzeczy możesz zakładać również solary. nie jesteś w stanie utrzymać się z samych solarów, gdyż zbyt mało się ich montuje. gdyby nie dotacje jakie są przeznaczone przez gminy miast na ich montaż w prywatnych domostwach to na 10 potencjalnych klientów tylko 1 z nich by to zamontował. technologia jak i sprzęt są zbyt drogie w porównaniu do oszczędności wynikających z pozyskania w ten sposób energi słonecznej. tańszym i o wiele bardziej efektywnym rozwiązaniem jest montaż podgrzewacza wody z powietrzną pompą ciepła. Zajmuję się techniką grzewczą na terenie śląska. Jeżeli chcesz wejść w technike grzewczą to zapraszam na PW i postaram się pomóc
Doswiadczenia nie mam zadnego,własnie staram sie dowiedziec czy warto w taki własnie interes wchodzic szczerze przyznam ze myslałem o otworzeniu firmy zajmujacej sie instalacjami solarnymi a przy okazji jakies instalacje c.o itd ale z tego co mówisz to realia wygladaja zupelnie odwrotnie.Pytanie moje jest takie jakie koszty musze poniesc na poczatek ile osób zatrudnic sam tez moge pracowac mam busa pewnie sie przyda jak przebic sie na rynku bo firm hydraulicznych jest sporo.Dziekuje za odp na mój post
jezeli mozesz to napisz mi na prywatnej wiadomosci jakie masz doswiadczenie zawodowe, jaki fundusz przeznaczony na rozruch firmy oraz w jakim konkretnie miescie chcesz prowadzic działalność. wtedy postaram ci się szerzej pomóc.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Montaż paneli solarnych czy warto?": - Energia z paneli solarnych lub wiatraki Chorwacja. - Montaż instalacji solarnych - montaz paneli - Produkcja paneli ogrodzeniowych - Wynajem paneli reklamowych LED..
• Strona 1 z 1
|
|