|
moto sklep |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chcialem sie dowiedziec czy oplacalny by byl sklep z czesciami do motocykli w miescie ok 90tys. z reklama nie mialbym zadnych problemow, lokal tez jest w dobrym miejscu. Sklep mialby czesci poczawszy od wsk po najnowsze modele yamah itp. Z czasem moze otworzylbym serwis, tuning motocykli itp. Czy to ma sens?
Sens ma tylko jest jedno ale. Najnowsze modele motocykli to dosc drogie zabawki jak ktos kupuje cos takiego to po częsci pojedzie do delera.( ja bym tak zrobił) Natomiast cześci do mz, simsonów, i skuterów tu są pieniądze. Coraz więcej dzieciaków ma takie zabawki a w dużych miaastach skuter to normalka. Wiec osobiscie radze iść w tym kierunku, a nie bawic sie w najnowsze modele.
no ale w moim miescie sa salony tylko yamahy i hondy a jeszcze jest kilku producentow..
Dokładnie ale jak by był zbyt to by otworzyli swoje salony. Pozatym yamaha i honda jest bardzo popularna no jeszcze suzuki ale cześci do nowych modeli to by ci słabo schodziły. Wiec zacznij od tego co jest bardzo popularne a nowe czesci do nowych modeli sprowadzaj na zamówienie pod konkretnego klienta, przynajmniej na początku.
Moja sugestia co do czesci: skutery, motocykle sportowe, i dobrej marki rowery (czesci + osprzet)
[quote="xander122"]chcialem sie dowiedziec czy oplacalny by byl sklep z czesciami do motocykli w miescie ok 90tys. z reklama nie mialbym zadnych problemow, lokal tez jest w dobrym miejscu. Sklep mialby czesci poczawszy od wsk po najnowsze modele yamah itp. Z czasem moze otworzylbym serwis, tuning motocykli itp. Czy to ma sens?[/quo
mustangPL-mylisz sie,duzo motocykli teraz maja mlodzi kolesie i niekoniecznie "dziani", motocykle potanialy bo duzo naplynelo z Anglii i Niemiec, wiec bardziej dostepne.Moim zdaniem pomysl dobry,dorzucic rowery tak jak koledzy pisza i naprzod.Fakt czesci musisz miec dobre bo chinszczyzny nikt nie odwazy sie wlozyc do motocykla co ma 14oKM np...Jak bedziesz sporo drobiazgow mial od reki a wiekszosc na zamowienie bezproblemu znajdziesz zbyt, pomysl fajny tylko pomysl teraz gdzie sie bedziesz zaopatrywal w czesci,jaki czas dostawy do sklepu od mom zamowienia ito bo mysle ze to wazne jest dla potencjalnego klienta, bo nawet jak nie masz, a mozesz miec na jutro to przyjdzie i kupi.
mysle ze masz absolutna racje, a co do zaopatrzenia to wlasnie do konca nie wiem. I czy ktos moglby mi podac jakies namiary?
|
|