Witam, mam klika pytań co stworzenia i prowadzenia własnego sklepu internetowego.
Zacznijmy od rejestracji działalności, ok. podstawy już znam a co z ZUSEM, ja obecnie pracuje i się opłacam, ale niedługo kończę prace bo jest to moja praktyka zawodowa, działalność chcę zarejestrować na mojego Tatę ponieważ on pracuje na stałe i również w pełni się opłaca w zus.
Następnie, chce na początek handlować tylko przez Internet, czyli magazyn w piwnicy i sklep w komputerze, jak się to wszystko rozkręci zapewne znajdę lokal chociaż jak bym nawet teraz znalazł to nie będzie z tym problemu.
Sklep internetowy stworze sobie sam (zajmuje się budowaniem stron internetowych) już obecnie działam w Internecie 2 lata wyrobiłem sobie dobrą reklamę i pozycję, prowadzę dwa duże serwisy o motocyklach, a wiec z rozreklamowaniem sklepu nie będzie problemu, jedziemy dalej, Towar to najważniejsze !
Powiecie mi czy jest możliwość leasingu towaru ? czy dystrybutorzy albo hurtownie lub nawet producent, coś takiego prowadzą ? mam kapitał 0 zł chciałbym np. .brać towar (za darmo) a po sprzedaży za niego płacić oczywiście zarabiać na marży, czy cos takiego wogule istnieje ?, jak np. .obserwuj sklepy na allegro, to widzę jak biedny sklep ma nagle towar za 1 mln zł np. kilkadziesiąt kurtek, butów itp. Na motocykl z czego jedna kurtka kosztuje 1000 zł nie wierzę aby ktoś miał na tyle pieniędzy aby to wszystko kupić na początek, a n. Oferuej te wszystkie rzeczy z katalogu firmy lub producenta tych rzeczy, a wiec jak to jest ?
Oczywiście interesuje mnie również handel na allegro, jak już sklep w Internecie to na allegro również.