|
Mozliwosc |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
czy jesli ktoś prowadzi np budke z fast foodami, czy firme czy może kupować hurtowo np. akcesoria gsm? czy musi być zmianka w papierach okreslajaca typ działanosci i tylko w tam zakresie mozemy sie poruszac?
Kupować może, sprzedawać jeśli w PKD będzie odpowiedni wpis.
ten dodadtkowy wpis cos koszyuje??
Tak, każda aktualizacja 50zł.
czyli można mieć firme która może sprzedawać wszystko... no ocziwsicie bez produktowów na które trzeba mieć licencje.
Można by tak powiedzieć. możesz sprzedawać wszystko na co nie trzeba specjalnych uprawnien, zezwoleń i licencji. Ale tak jak kolega wspomniał trzeba dokonać odpowiedniego wpisu do działalności PKD za każdą zmanię w wpisie do działalności płaci się na dzień dzisiejszy 50 zł.
a gdzie mozna o tym poczytac głebiej? tak zeby sie dowiedziec np. czy mozna odrazu tego wpisu dokonac na kilka produktów... na kazdy produkt placisz czy kazdy rynek itd....
teoretycznie możesz odrazu dać wpisa na prawie wszystko :D gdy ja zakładałem działalność wupisałem tyle kodów PKD że Pani z okienka pobiegła do kierowniczki i te próbowały mi wyperswadować punkt po punkcie :D (oj trwało to trwalo), suma sumarum zostawuły mi jakieś 30% stanu początkowego :D
płaci się za aktualizacje, nie za ilość :)
|
|