Witam,
Szukam taniego ubezpiecznia OC multiagenta ubezpieczeniowego, prosze o przesłanie jakis namiarów!
pozdrawiam
|
Multiagencja ubezpieczeniowa - strona 5 |
Multiagencja ubezpieczeniowaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,
Szukam taniego ubezpiecznia OC multiagenta ubezpieczeniowego, prosze o przesłanie jakis namiarów! pozdrawiam
Witam
Mam zamiar otworzyć multiagencję ubezpieczeniową, może ktoś poleciłby jakąś firmę?? Zaznaczam, że odpada CUK, gdyż nie daje dwóch punktów w jednym mieście.
Witam. Pracuję już w ubezpieczeniach kilkanaście lat. Zaczynałem jako agent i tak po troszkę do góry. Obecnie jestem dyrektorem pewnej agencji ubezpieczeniowej, współpracuje z multiagencjami i myślę że nadejdzie kiedyś taki czas że multiagencje znikną z polskiego rynku jak zniknęły w innych Państwach. Jeżeli chcecie być agentami to nie w multiagencjach!!! brak szkoleń i wiedzy na temat ubezpieczeń zabiją waszą karierę a wasi klienci powoli was, jak dojdzie do szkody i będzie brak wypłaty!!! Zazwyczaj jest to wina TU ale to nie jest tak do końca prawdą. Moje zdanie jest inne zazwyczaj jest to wina AGENTÓW i oczywiście nie tylko z multiagencji są też agenci na wyłączność wybitnie zdolni, ale jak większość z was to zauważyła z takimi ludźmi TU nie chcą współpracować i nie podpisują z nimi umów. I bardzo dobrze. Chcesz być agentem to naucz się ubezpieczać a nie sprzedawać. Jak się tego nauczysz to klienci Cię znajdą. Wybierz sobie TU znane na rynku i takie które ma w ofercie dużo do zaoferowania. Ja Ci nie podpowiem pracowałem już chyba wszędzie ale od 10 lat jestem w jednej firmie i nie żałuję ani ja ani moi klienci.Życzę wam powodzenia.
właśnie zasiedziałam się w domu z dzieckiem:)) w końcu trzeba będzie coś zacząć robić..
pomyślałam o ubezpieczeniach, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać... mieszakm pod Warszawą w niedużym miasteczku ale ciągle sie rozbudowuje,jest tu jeden punkt,ale to chyba za mało,. więc jak to jest lepiej podpsać na wylączność czy mix? jeżeli zajrzy tu ktoś życzliwy to proszę o rade,,,od czego zacząć, jakie TU? wy też kiedyś zaczynaliście,,,,:) w każdym razie dzięki z góry:)
Ja jednak twierdzię że lepiej mieć mix - ale oczywiście również znam agentów nawyłacznościmających się całkiem nieźle, wszytko zalezy od nas samych.
Witam,
Jestem zainteresowany uruchomieniem multiagencji, interesuję mnie tylko jeszcze jedna kwestia. Czy umowę agencyjną z towarzystwem można podpisać z osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą która sama nie ma uprawnień ale zatrudnia osoby które owe uprawnienia posiadają. Sprawa wygląda w ten sposób. Żona prowadzi działalność gospodarczą w postaci biura rachunkowego i chcielibyśmy połączyć to razem z agencją unikając otwierania nowej działalności. Rozchodzi się o to że ja mam uprawnienia a żona mnie zatrudnia z tytułu umowy o pracę. Czy takie rozwiązanie jest możliwe??
To jest pytanie bezpośrednio do danej agencji a nie ogólne bo niektóre mogą mieć jakieś dziwne zasady - nie powinno być żadnych problemów z takim rozwiązaniem
Jeśli masz doświadczenie w ubezpieczeniach ( min. rok) to moge zaproponowa współprace z multi
- w ofercie 19 Towarzystw Ubezpieczeniowych - bardzo dobre prowizje - brak limitów ! - oraz program, który liczy komunikacje w 19 firmach w 2 minuty !!! GG 4439769
witam
chce otworzyć biuro z ubezpieczeniami ale nie wiem jak się za to zabrać. nie ma żadnych szkoleń. jedyne co mam to bardzo dobry lokal. może ktoś napisze jakie musze zrobić te szkolenia i gdzie takie szkolenia można zrobić? jak one długo trwają ??. chce też na poczatek podpisać umowe z multiagencją może znacie jakieś dobre mutiagencje??? z góry bardzo dziękuje pozdrawiam
Trochę mnie zainteresował temat, bo ostatnio ubezieczałem jak corocznie auto. I jeżdżąc do moich klientów zwróciłem uwagę na istniejące biura ubezpieczeń. W jednym kilkunastutysięcznym miasteczku naliczyłem na jeden jednej ulicy aż 4 ubezpieczalnie plus kilka conajmniej innych w dalszych okolicach. W inym kilkutysięcznym miasteczku, które poźniej zwiedziłem - 5 biur.
Co ciekawe byłem już w sprawach niebiznesowych u rodziny, też małym kilkutysiecznym miasteczku i nigdzie nie ma śladu jakiekolwiek ubezpieczalni. Pytam się "swoich" gdzie ubezpieczają auto - a oni, że jadą do innego miasta. Teraz zastanawiam się czy nie otworzyć tam biura ? Byłoby to jedyne stacjonarne biuro w miasteczku otwarte od pon. do sob. z ofertą kilkunastu wiodących towarzystw. Czy to dobry pomysł ?
Proszę o porady, szczególnie krytyczne .
Witam moi mili chciałbym otworzyć biuro z ubezpieczeniami. Dodam że mieszkam pod Krakowem. Jednak jestem całkowicie zielony w temacie dlatego chciałbym zacząć współprace z multiagencją. I z tą moje pytanie którą z działających multiagencj w Krakowie lub okolicach polecacie. Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
Jestem zainteresowany współpracą mianowice poszukuję osoby do multiagencji(osoba ktora posiada licencje i ma prawo do ubezpieczania) chchialbym otworzyc taki punkt, dysponuje dobrym punktem w centrum miasta. Zainteresowani pisac...
Jestem zainteresowany współpracą mianowice poszukuję osoby do multiagencji(osoba ktora posiada licencje i ma prawo do ubezpieczania) chchialbym otworzyc taki punkt, dysponuje dobrym punktem w centrum miasta. Zainteresowani pisac...
witam
poszukuje wspolpracownikow chetnych sprzedawac tanie ubezpieczenie na zycie. skladka miesieczna 33 lub 44 zł. mnie sie ten produkt sprzedaje naprawde fajnie, jest latwy i prosty, mozna nawet powiedziec, ze nie ma konkurencji. sprzedaje to sam na terenie wroclawia i troche okolic. nie widze przeszkod aby powiekszyc teren dzialania i dac zarobic innym . wiecej info na lukasz@gulewicz.eu
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Multiagencja ubezpieczeniowa - strona 5": - multiagencja - Multiagencja RCU - Współpraca z multiagencją - Multiagencja ubezpieczeniowa - i co dalej... - Poszukuję wspólnika-multiagencja ubezpieczeniowa
|
|