|
MULTIVAN EXCLUSIV |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam moim pomysłem jest przewóz osób z lotnisk,hoteli,prezesów firm,biznesmenów ekskluzywnym VW Multivanem.Moim zdaniem jest wiele osób "vipów" i nie tylko,którzy na spotkanie w innym mieście lub kraju chciało by podrózować w bezpieczny i komfortowy sposób i nie byc zmuszonym do kierowania samemu.Autem moze podróżować 6 osób +kierowca w ciągu minuty można przekształcić je w mobilne biuro poprzez rozkładany stolik i obrotowe fotele.Osoby w drugim rzedzie mogą siedzieć przodem do osób na tylnej kanapie.Multivan wyposażony oczywiscie jest w trzy strefową klimatyzację-na kazdy rząd oddzielne nawiewy.Spełnia najwyzsze wymagania dotyczące bezpieczeństwa,posiada nawigację,telefon,CB radio,TV,DVD,laptopa,profesjonalny system audio.Zaletą jest ze moze podrózować wiele osób i poprzez ciekawą rozmowę podróz wydaje sie krótsza.Auto musi byc zawsze czyściutkie kierowca znajacy jezyki obce schludnie ubrany o wysokiej kulturze osobistej.Auto mogło by być równiez wynajmowane na dluzszy czas z kierowcą lub bez w zależności od potrzeb.Według mnie pomimo załamania gospodarczego jest spora grupa ludzi która woli zapłacić ''więcej'' za dobrze i w profesjonalny sposob wykonaną usługę. Pozdrawiam i czekam na opinię
MULTIVAN EXCLUSIV take autko może ciebie kosztować nawet 300 -500 tysiecy nowe czy zapewnisz sobie dostatecznie dużo zleceń zeby to autko ci się odbiło multivan to jest za duże autko jak na 7 osobowe .... ja polecam poszukaj na np kup Alhambre czy sharana tesz 7 osobowe .... miejsca duzo duzo tańsze ....duzo mniej pali .... i tak samo może być dvd i inne skórka w takim aucie exiusive to podstawa a w VW jest mało takich w skórce a taką alhambre kupisz w białej skórce np 3 latka w fullu za ok 55tys wiem bo kupiłem taka alhambre w białej skórce w full wyposażeniu navi itd po leasingu a multivany sa duzo dużo droższe
za 55 tyś. można kupić bardzo fajnego T4 multivana, ale niestety bez białej skórki:(...no ale za to alchambra nie ma rozkładanego stolika i foteli obrotowych:)
Taki multivan w wersji highline czyli prawie najbogatszej 4 letni z skórą,xenonami,webastem na gotowo wyjdzie mnie 100tys mam mozliwosc przywiezienia z Niemiec.Wiem że to dość sporo ale chciałem sie dowiedziec co myslicie o tym pomyśle na forum jest bardzo dużo ludzi w róznym wieku związanych z biznesem i czekam na ich opinie.To mają być uslugi na bardzo wysokim poziomie i o bardzo wysokoim standarcie a co za tym idzie nie najtańsze...a jak mawiają za wygody trzeba płacić
tylko ze teraz jest kryzys czy bardziej szczegółowo recesja
firmy raczej masowo pozbywają się takich drogich w utrzymaniu aut one będą tanieć szczególnie takie VW t5 firmy na zachodzie popyt na takie uslugi moze może ale im mniej pieniędzy będą miały firmy tym mniej bedą wydawać na reprezentacje itd no i utrzymanie takich aut nie jest stadnarodwe + jeszcze silnik pewnie z 2.5 w tipronicku to może może palić szczególnie w takim aucie i to auto jest duże ale tylko 7 miejsc ........ no i nikt ciebie w takim aucie nie weznie na wesele za duze .... a zmniejszymi pomysl o trójce europejskich vanów czy Voyagerze czy c8 które ma 8 miejsc ale w moim odczyciu jest brzydkie pomysl
i tu sie mylisz w alhambrze masz obrotowe fotele + jeszcze z siedzenie możesz zrobić stolik i taka alhambra znacznie mniej pali i VW jest są przewartościowane jak każde volkswageny
z całym szacunkiem ale oryginalnego multivana nie mozna porównywać z alhambrą,sharanem czy galaxy to jest zupełnie inne autko
czy jest ktos jeszcze kto by mogł sie wypowiedziec?
Witam.
Nie byłem prezesem ale bywałem na różnych zebraniach w różnych branżach i powiem jak to wygląda. Przeważnie prezesi jeżdża albo sami, albo z maks. dwoma osobami. Do tego firmy posiadają własne auta służbowe, które wymieniają co kilka lat, zaraz po umożeniu środka trwałego. Każdy prezes lubi się pochwalić nową bryką co kilka lat, którą wlicza w koszty prowadzonej działalności po pierwsze, a po drugie użytkuje do własnych potrzeb... Jest druga strona przemawiająca na niekorzyść tego pomysłu: Mianowicie coraz więcej firm przeprowadza telekonferencje i już Zarządy tak często nie jeżdżą na zebrania biznesowe tylko siedzą w swoich gabinetach, rozmawiają przez mikrofono-słuchawki oglądając rozmówców na ekranie monitora. W dzisiejszych czasach decyzje trzeba podejmować coraz szybciej a internet w tym bardzo pomaga. Z kolei ciągle wzrasta liczba firm biorących udział w targach, konferencjach, sympozjach. Uważam, ze do osiągnięcia sukcesu z Twoim pomysłem potrzebna by była lokalizacja w takich miastach jak Wa-wa, Wrocław, Poznań może Łódź. To moje skromne zdanie. Powodzenia.
Dzieki za Twoją opinię jestem z Bydgoszczy i obserwując zmiany w naszym mieście polityczno-kulturalno-biznesowe dochodzę do wnieosku ze Bydgoszcz pomału dogania wieksze miasta w naszym kochanym kraju ale z pzewagą pomału.Nie oznacza to że bym wykonywał usługi klientów tylko z mojego miasta lecz każdego miejsca w kraju i europie.Dodatkowym plusem jest to ze bym jeżdził sam a ponieważ bardzo lubie jeżdzic i mam doswiadczenie na drogach całej europy ułatwiło by mi początek w tym biznesie.
Czy jest jeszcze ktoś kto by mógł sie wypowiedzieć w tym temacie?
|
|