Jakiś czas temu trafiłem na informacje w necie, że za kwotę od 2 do 5zł można kupić kilogram niesortowanych mundurów z demobilu, jeżeli jest to prawdziwa informacja można na tym trochę zarobić, co prawda trzeba by je posegregować, oddzielić jakieś nienadające się do użytku i można dalej to sprzedać.
Głównym obiektem mojego zainteresowania są mundury z Anglii czy Niemiec. Wystarczy zobaczyć na ceny tych ciuchów z sklepach militarnych typu: http://www.rangershop.pl czy np. na allegro, a nawet na giełdach samochodowych. Handlujący tą odzieżą na pytanie skąd ją mają po prostu się uśmiechają, ale myślę że jest to chyba jakiś legalny biznes.
Wyjazd za granicę nie wchodzi w grę, bo nie mam czym i w sumie to też gdzie. Intensywnie szukam w hurtowniach z odzieżą używaną, na stanie nikt tego nie posiada, ale kilka hurtowni obiecało rozeznać się w sytuacji i jeżeli im się uda mogą przygotować ofertę.
Na razie w grę nie wchodzi jakiś duży zakup, po prostu chciałbym się dowiedzieć skąd to brać i zrobić mały eksperyment na niedużej partii towaru, sprzedając choćby na allegro czy wstawiając się do sklepu wędkarskiego znajomego.