|
Myjnia bezdotykowa samoobsługowa - strona 18 |
Myjnia bezdotykowa samoobsługowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
w sprawie osmozy , ktoś miał pytanie .
koledzy , no to mi ćwieka wbiliscie w sprawie CWI.
Witam, Według mnie sprawa jest raczej jasna i prosta. Skoro o danej firmie krążą opinie niezbyt pochlebne (co nie wyklucza, że ich nie ma) to znaczy, że trzeba po prostu być ostrożnym, ewentualnie zasięgnąć jeszcze jakiejś opinii lub ewentualnie rozważyć podjęcie współpracy z inną firmą. Takich na rynku nie brakuje. Inwestycja w myjnie jest dość sporym wysiłkiem finansowym więc tym bardziej trzeba mieć się na baczności. POZDR
jeśli mogę dołożyć 5 gr do tematu, to inwestując w myjnie nie wpakujcie się w szafy, koniecznie maszynownię ustawcie w kontenerze.
[quote="Pietruszka"
Inwestycja w myjnie jest dość sporym wysiłkiem finansowym więc tym bardziej trzeba mieć się na baczności. POZDR[/quote] i w związku z powyższym, dobrze jest rozplanować budowę w czasie... tak by otwarcie wypadło w miesiącach z temperaturą dodatnią...
No to po kolei... Odwrócona osmoza, czyli demineralizacja wody to nic innego jak wytrącenie z wody wszelkich substancji, prawie wszystkich zanieczyszczeń, wirusy, bakterie, pierwiastki, minerały itd. I po co takie ustrojstwo? Woda technicznie czysta nie przylega wówczas do lakieru tudzież innych elementów nadwozia. Teoretycznie pozbawiona lepkości spływa z nadwozia nie zostawiając żadnych plam po wyschnięciu. Kluczowa sprawa dla mycia bezdotykowego. Ktoś wspomniał o myciu dawniej szlauchem... Oki, ale mówimy o nowoczesnej technologii, która daje najlepsze efekty mycia. Różnica po między woskowaniem a nabłyszczaniem. Woskowanie to nic innego jak, w większości nowoczesnych myjni, program 4. Woda z płynnym woskiem. Po umyciu nanosi się wosk przy pomocy lancy z włączonym 4 programem. Następną niezbędną czynnością jest spłukanie nadmiaru wosku wodą zdemineralizowaną, co jednocześnie powoduje nabłyszczenie. Z doświadczenia wiem, że najtrudniej jest wymyć czarny samochód. Wszelki braki jaki zauważyłeś po umyciu mogły być spowodowane wadą w obsłudze... np. system nie nadążył z demineralizacją... miast wody osmotycznej musiał zapodać zmiękczoną... i był mały problem itp.
Bezwzględnie, zawsze kontener, unikniesz poważnych problemów, o których jeszcze nie masz pojęcia... :))
Witam .
Szanowni Państwo polecam firmę Aboxsystem , kupiłem od nich myjnie 4 stanowiskową . Jestem bardzo zadowolony ,oczywiście myjnia pracuje 3 miesiące i jest za wcześnie na wyciąganie wniosków . Są teraz duże mrozy i myjnia nie zamarzła ,nie ukrywam że tego się obawiałem ale narazie jest wszystko ok . Jeżeli chcecie obejrzeć moją myjnie zapraszam do Nowego Dworu Mazowieckiego . Można zobaczyć moją myjnie u nich na stronie internetowej . Doposażyłem ją w oświetlenie Ledowe ,podświetlaną attykę ,konstrukcję ze stali nierdzewnej , i wiele innych dodatków . Na razie jestem zadowolony oby tak dalej , proponuję nie przeplacać za tych rzekomo liderów rynku typu Bkf ,Ehrle , Sultof itp. Abox jest nowy na rynku i nie jest popsuty cenowo ,przynajmniej na razie . Pozdrawiam.
Michał 36, masz ruch teraz na myjni?
Gratuluję! Powiedz, wg jakiej stawki ją amortyzujesz (KŚT)? i jak masz ją zgłoszoną w UM do opodatkowania od nieruchomości?
[quote="michal 36"]Witam .
Jeżeli chcecie obejrzeć moją myjnie zapraszam do Nowego Dworu Mazowieckiego . A można wiedzieć gdzie dokładnie stoi Twoja myjnia. Chętnie bym zobaczył jak wygląda. POZDR
Witam ponownie .
Myjnia jest w Nowym Dworze ,ulica Przytorowa koło dworca PKP. Gorąco zapraszam .
Panowie zgadzam się z moim przedmówcą ,jeżeli będziecie inwestować w myjnie to tylko w wersje kontenerową .
Teraz widzę różnice między modułem a kontenerem. Kolega ma myjnie modułową, rzekomo lidera rynku i w te mrozy mu zamarzła . Ja wybierając producenta myjni rozmawiałem ze wszystkimi ,wszyscy mówili że te myjnie z Hiszpani zamarzają przy - 10 stopni ,jak narazie było -30 i wszystko jest ok . Pozdrawiam
Witam
Dziękuję Alllowi za info o różnicach między nabłyszczaniem/woskowaniem. Dałem sobie spokój z myciem bo się tylko przeziębiam ... i szkoda uszczelek na takim mrozie. Warunki zabudowy mam "pod wierzchem". Pani w Urzędzie powiedziała że sporo osób składa dokumenty w moim mieście. Tak więc chciałbym myjnie otworzyć minimalnym kosztem, bez wielkich kredytów dlatego zastanawiam się nad tanimi urządeniami w szafach bez osmozy. Miałyby to być 3 stanowiska - zadaszenie zrobię we własnym zakresie, a do podgrzewania podłogi staram się pozyskać miejskie ciepło technologiczne. Proszę o informacje dotyczące eksploatacji forumowiczów, którzy mają tanie urządzenia jedno-dwu stanowiskowe.
Oki... Musisz wobec tego mieć świadomość, że szafy to w okresach zimowych katastrofa. Wystarczy wiatr i ogrzewanie zainstalowane w nich nie wyrabia. Zwróć uwagę teraz na myjnie z urządzeniami w szafach, obsługa wiecznie w nich grzebie... Zdrowie..., masz jesień, chłodną... i wyskoczy Ci problem z jakimś zaworem... grzebiesz się z tym na dworze... wiatr dmucha Ci po mokrych rękach... w którymś momencie zapomnisz zamknąć jakiś zawór, a odkręcisz jedną śrubkę za dużo... i strumień wody pod ciśnieniem masz na sobie... nie nie... Kontener i maszynownia w nim to podstawa... ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- Myjnia bezdotykowa samoobsługowa+odkurzacz
- Car Wash- bezdotykowa samoobsługowa myjnia samochodowa - Myjnia bezdotykowa + myjnia parowa - Myjnia samoobsługowa - Myjnia samoobsługowa hydropress - Myjnia samoobsługowa jednostanowiskowa - Myjnia samochodowa samoobsługowa. - MYJNIA SAMOOBSŁUGOWA - SPRZEDAM - Myjnia SAMOOBSŁUGOWA typu Karcher Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|