|
Myjnia bezdotykowa samoobsługowa - strona 19 |
Myjnia bezdotykowa samoobsługowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Warto również dowiedzieć się w UM jaki naliczą Ci podatek od nieruchomości, wg jakiej klasyfikacji, byś nie był zdziwiony....
Zdecydowanie masz rację.
Ale jeśli myjka stanowiskowa z podgrzewaną wodą i zmiękczaniem ale bez osmozy jest do kupienia za ok. 40-50 tys. to z 3 stanowiskami mam 150 tys. a producenci poważnych myjni chcą za to 250 tys. W sumie nie wszyscy jeździmy np. Mercedesami, są tacy co mają tańsze auta i i też da się nimi jeździć. Przez ostatnie 6 m-cy. myłem auta na myjkach samoobsługowych i wciąź nie wiem po co osmoza bo nie widziałem nigdy różnicy........(myłem auto białe, srebrne i czarne)
na myjniach ręcznych wystarczy szlauch z wodą, wiadro z pianą i szmata na sucho... Tak też można umyć. Jednak stworzono technologię dzięki której można bez szmaty na zakończenie... To właśnie jest woda zdemineralizowana. Technicznie czysta, pozbawiona wszelkich elementów chemicznych, bakterii, drobnoustrojów, dzięki czemu nie jest lepka i w większości spływa z lakieru samochodu. Krople które pozostają, po wyschnięciu nie pozostawiają żadnych plam... Tu jest ta różnica.
Witam wszystkich,
Z czystej ciekawości weszłam dzisiaj na wasze forum i chciałabym się podzielić z wami swoim zdaniem. Pisze do was jako klient, który skorzystał już chyba ze wszystkich myjni dostępnych w Polsce. Jeżeli chodzi o myjnie bezdotykowe to ja jako kobieta mam, po pierwsze, bardzo duży problem z utrzymaniem lancy przez co nigdy nie udało mi się dobrze umyć samochodu, po drugie zawsze po próbie umycia jestem cała brudna. Nie raz próbowałam przekupić pracownika myjni aby umył mi samochód, jednak wtedy koszty takiego mycia wzrastają podwójnie, oraz nie zawsze jest jakikolwiek pracownik. Nie raz usłyszałam również od pracownika myjni, że nie należy to do jego obowiązków i to prawda. Korzystałam również z automatycznych myjni szczotkowych. Ale raz szczotka urwała mi lusterko, a drugim razem miałam porysowany cały bok auta. Zresztą żadna przyjemność stać przez 10 minut na dworze i czekać aż auto zostanie umyte. Rozumiem w lato, ale mamy też inne pory roku. Tak na marginesie, to zastanawiałam się również jak myją samochody ludzie niepełnosprawni. Tak naprawdę nie ma dla nich myjni, chyba że ręczne, ale to już duże koszty oraz jest to bardzo czasochłonne. Czy nie w Polsce myjni gdzie mogłabym umyć samochód bez wysiadania z niego? I to najlepiej bezdotykowo, bo za szczotki to ja dziękuje. Sądzę, że gdyby było coś takiego to na pewno wszystkie kobiety korzystały by z takiej myjni, i nie tylko bo nie raz widziałam jak panowie ubierają się w kombinezony takie jakie maja weterynarze aby się nie pobrudzić. Ach, było by wspaniale.
Rozumiem.
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
Witaj Masha, Cieszę się, że wreszcie ktoś poruszył temat kobiet korzystających z myjni. Przecież one też są klientkami myjni różnego typu. Fajnie znać również ich punkt widzenia. Masz rację, że kobiecie jest ciężko umyć autko na myjni samoobsługowej. No można wjechać na automat ze szczotami ale ma on pewne wady, a z tego co piszesz masz również przykre doświadczenia. Ale jest rada na tego typu dylematy. Automatyczna myjnia bezdotykowa. Taka technologia istnieje również w Polsce. Polega to na tym, iż klient przed wjazdem do myjni wrzuca określoną kwotę do wrzutnika, wybiera odpowiadający mu program i wjeżdża do myjni. Nadmienię iż nie ma potrzeby składania lusterek, odkręcania anteny czy bagażnika. Ważne jest również to, że nie musi wysiadać z samochodu podczas jego mycia. Po wjechaniu do myjni maszyna naprowadza pojazd wydając komunikaty świetlne i dźwiękowe. Po zatrzymaniu auta następuje start maszyny i pojazd jest myty. W zależności od wybranego programu może to trwać od 2 min. 30 sek. do 5 min. Wybrany program należy mniej więcej dostosować do stopnia zabrudzenia auta, choć sama maszyna przez jej system zarządzania może dostosowywać programy do panujących warunków atmosferycznych. Po myciu auto jest suszone i na tym koniec całego mycia. Reasumując można wygodnie i szybko umyć i wysuszyć auto nie wysiadając z niego. Jeszcze jedną zaletą tego typu urządzenia jest właśnie owa suszarka, która najlepiej sprawdza się właśnie w warunkach zimowych. Zimą też warto jeździć czystym autem :) Więcej o tej technologii możesz znaleźć na stronie www.laserwash.pl Jakby powstały jakieś pytania zapraszam na priv. POZDR
Smutne, ale prawdziwe. Mając pracownika nie wyobrażam sobie, by nie pomógł klientowi (nie ważne czy to kobieta, osoba niepełnosprawna itp...) Na wstępie, przy przyjęciu było by to jedno z jego podstawowych obowiązków... Przykro słyszeć o mentalności z jaką mamy na co dzień...
Kiedyś sam chciałem wybudować taka myjnie pod marketem.
Zorientuj się czy nie ma w okolicy marketu który by się na to zgodził oczywiście odpłatnie. Masz wtedy darmowa reklamę i klientów.
WITAM , MAM PYTANIE ILE SAMOCHODOW MOZE UMYC MYJKA 2+0 ALBO 2+1 DZIENNIE , ALBO JAKAS SREDNIA MIESIECZNA ILOSC AUT W MIEJSCOWOSCI OKOLO 20,000 TYS. MIESZKANCOW , MAM MALE OBAWY ZE TEN INTERES NIE BEDZIE SIE KRECIL TAK JAK TO WIELU Z WAS PISZE . POZDRAWIAM
WITAM , CZY ORIENTUJE SIE KTOS ILE DZIENNIE MYJE SIE AUT W MYJNI 2 STANOWISKOWEJ , ALBO ILE SIE MYJE MIESIECZNIE , MAM ZAMIAR POSTAWIC MYJKE W MIEJSCOWOSCI GDZIE MIESZKA OKOLO 20,000 MIESZKANCOW , ALE PO OBLICZENIACH TO NIE JEST TAKI ZLOTY INTERES. CZY KTOS MA INNE ZDANIE CZY KTOS MNIE PRZEKONA. POZDRAWIAM
Zadajesz trudne pytanie... W jednej miejscowości o takowej liczbie mieszkańców może być to złoty interes, a w innej klapa... Statystycznie rzecz biorąc, opłacalność myjni dwustanowiskowej to 5 tyś mieszkańców. Ale to statystyka... ;) Jeśli nie czujesz tego, nie jesteś pewny za to... nie rób tego, w myśl zasady: jeśli coś może nie wyjść... na pewno nie wyjdzie... A na pewno nie doznasz rozczarowania... ;)
Witam wszystkich jestem nowy na forum , ale myślę że to dość istotna informacja
dla wszystkich , którzy planują uruchomienie myjni bezdotykowych . Informacje znalazłem w internecie a dotyczy się pseudo firmy ( to moja opinia ) Carwash Investment Proszę wpisać w google carwash investment i zwrócic uwagę na pierwszy link od góry korporacja-feniks.eu Pan Damiana Kluge
witam interesuje mnie cena myjni dwustanowiskowej bez prac ziemno budowlanych tak jak to krzykneła mi jedna firma 250 000 zl bez tych prac nie sprzedaja myjni;/ Prosze o informacje
JAKIE 250 000 ZA CO TO MA BYC , ZA PRACE ZIEMNE , I JAKA TO FIRMA SPRZEDAJE TE MYJKI.
Tak dokładnie tyle mi gosciu powiedzial ze za 250 000 zl kupuje dwu stanowiskowa myjnie juz tam mam wszytko przejezdzaja robia wszystko od a do z firmy juz nie pamietam wizytowke wyrzuciłem .Wydaje mi sie ze to duzo jak za 2 stanowiska do mycia.
Sprawdź również podobne tematy:
- Myjnia bezdotykowa samoobsługowa+odkurzacz
- Car Wash- bezdotykowa samoobsługowa myjnia samochodowa - Myjnia bezdotykowa + myjnia parowa - Myjnia samoobsługowa - Myjnia samoobsługowa hydropress - Myjnia samoobsługowa jednostanowiskowa - Myjnia samochodowa samoobsługowa. - MYJNIA SAMOOBSŁUGOWA - SPRZEDAM - Myjnia SAMOOBSŁUGOWA typu Karcher Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|