Pietruszka napisał(a):Masha napisał(a):Witam wszystkich,
Z czystej ciekawości weszłam dzisiaj na wasze forum i chciałabym się podzielić z wami swoim zdaniem. Pisze do was jako klient, który skorzystał już chyba ze wszystkich myjni dostępnych w Polsce. Jeżeli chodzi o myjnie bezdotykowe to ja jako kobieta mam, po pierwsze, bardzo duży problem z utrzymaniem lancy przez co nigdy nie udało mi się dobrze umyć samochodu, po drugie zawsze po próbie umycia jestem cała brudna. Nie raz próbowałam przekupić pracownika myjni aby umył mi samochód, jednak wtedy koszty takiego mycia wzrastają podwójnie, oraz nie zawsze jest jakikolwiek pracownik. Nie raz usłyszałam również od pracownika myjni, że nie należy to do jego obowiązków i to prawda. Korzystałam również z automatycznych myjni szczotkowych. Ale raz szczotka urwała mi lusterko, a drugim razem miałam porysowany cały bok auta. Zresztą żadna przyjemność stać przez 10 minut na dworze i czekać aż auto zostanie umyte. Rozumiem w lato, ale mamy też inne pory roku. Tak na marginesie, to zastanawiałam się również jak myją samochody ludzie niepełnosprawni. Tak naprawdę nie ma dla nich myjni, chyba że ręczne, ale to już duże koszty oraz jest to bardzo czasochłonne.
Czy nie w Polsce myjni gdzie mogłabym umyć samochód bez wysiadania z niego? I to najlepiej bezdotykowo, bo za szczotki to ja dziękuje. Sądzę, że gdyby było coś takiego to na pewno wszystkie kobiety korzystały by z takiej myjni, i nie tylko bo nie raz widziałam jak panowie ubierają się w kombinezony takie jakie maja weterynarze aby się nie pobrudzić. Ach, było by wspaniale.
Witaj Masha,
Cieszę się, że wreszcie ktoś poruszył temat kobiet korzystających z myjni. Przecież one też są klientkami myjni różnego typu. Fajnie znać również ich punkt widzenia. Masz rację, że kobiecie jest ciężko umyć autko na myjni samoobsługowej. No można wjechać na automat ze szczotami ale ma on pewne wady, a z tego co piszesz masz również przykre doświadczenia. Ale jest rada na tego typu dylematy. Automatyczna myjnia bezdotykowa. Taka technologia istnieje również w Polsce. Polega to na tym, iż klient przed wjazdem do myjni wrzuca określoną kwotę do wrzutnika, wybiera odpowiadający mu program i wjeżdża do myjni. Nadmienię iż nie ma potrzeby składania lusterek, odkręcania anteny czy bagażnika. Ważne jest również to, że nie musi wysiadać z samochodu podczas jego mycia. Po wjechaniu do myjni maszyna naprowadza pojazd wydając komunikaty świetlne i dźwiękowe. Po zatrzymaniu auta następuje start maszyny i pojazd jest myty. W zależności od wybranego programu może to trwać od 2 min. 30 sek. do 5 min. Wybrany program należy mniej więcej dostosować do stopnia zabrudzenia auta, choć sama maszyna przez jej system zarządzania może dostosowywać programy do panujących warunków atmosferycznych. Po myciu auto jest suszone i na tym koniec całego mycia. Reasumując można wygodnie i szybko umyć i wysuszyć auto nie wysiadając z niego. Jeszcze jedną zaletą tego typu urządzenia jest właśnie owa suszarka, która najlepiej sprawdza się właśnie w warunkach zimowych. Zimą też warto jeździć czystym autem :) Więcej o tej technologii możesz znaleźć na stronie laserwash Jakby powstały jakieś pytania zapraszam na priv.
POZDR
Witam,
Dawno nie odwiedzałam forum. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Weszła na stronę myjni LaserWash i muszę powiedzieć że jest to świetna sprawa, to coś czego szukam!. Z niecierpliwością czekam kiedy powstanie pierwsza taka myjnia w mojej okolicy. Na pewno będę stałym klientem.
Pozdrawiam