|
Myjnia bezdotykowa samoobsługowa - strona 7 |
Myjnia bezdotykowa samoobsługowaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co do tego schematu to i może wszystko działa na podobnej zasadzie ale czy jesteś przekonany że jeśli ja zakupię myjnię bezdotykową od producenta "X" to będę mógł kupić mikroproszki i inną chemię np. od Ehrle??? z tego co wiem to nie bardzo...
Czy ktoś może zna adres internetowy firm zajmujących się sprzedażą używanych myjni samoobsługowych?:)Z góry dzięki
niewyobrażam sobie używanej myjnii bezdotykowej.
Myjnia po dwóch latach intensywnej pracy nadaje się prawie do kapitalki!!!!!! Po 5 latach to już jest szrot i złom i generalnie ilość pieniądza zainwestowanego w serwis przewyższa już wartość nowej. Dlatego właśnie kupowanie używanej to strzał w kolano
Witam serdecznie. Chcę uruchomić myjnię bezdotykową. Mam plac usługowy przy trasie . Mankamentem jest,że nie ma kanalizacji - będzie w 2010/11 roku. W okolicy nie ma myjni a ruch jest bardzo duży. Czy ktoś ma doświadczenia czy to się w ogóle opłaci jak nie ma kanalizacji. Wiem, że ilość ścieków jest proporcjonalna do ilości klientów ale czy to się opłaci nie wiem. Mam pytanie : Czy zdołam przetrwać 2 lata bez kanalizacji tylko z tzw. szambem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Witam wszystkich! Jestem tu pierwszy raz ale wiadomo w jakim celu. Myśleć o myjni zacząłem w zeszłym roku. Teraz jestm na etapie zamykania decyzji o warunkach zabudowy (potwierdzam, że jest to masakra, jeżdżenie po urzędach itd), Wszystkie sprawy papierkowe zajęly mi ok. 6 miesiecy, uważam to za sukces ponieważ więszkość spraw załatwiałem osobiście, jak by to szło drogą urzędową to myśle że z rok napewno. Wybrałem firmę ABOX System, jest to firma świeża na rynku, ale technologicznie jest jakieś 10 lat przed konkurencją (Ehrle, BKF, Sultof).Na początku byłem trochę nieufny, ale jak zapoznałem sie z tym co ta firma oferuje , zmieniłem zdanie. POLECAM!!! Złożyłem również wniosek o dofinansowanie z UE i z tego co sie dowiedzialem sa duze szanse na otrzymanie refundacji. Jak bede dalej z tematem dam znac!!!Pozdrawiam
witamy Pana z firmy Abox System.
Czy mógłby Pan rozwinąć temat dotyczący, że firma Abox jest 10 lat przed konkurencją??? Dlaczego??? Szambo i myjnia to się wyklucza. Myjnia nie jest żyłą złota. Ledwo Ci się spłaci i zostanie mała pensja -może. A jak do tego dodasz wywóz nieczystości to zapomnij o tym!!!!
Można postawić myjnię z obiegiem wody zamkniętym
Czy mógłby ktoś rozwinąć temat myjni z obiegiem zamkniętym wody? Czy to takie skomplikowane czy po prostu dostawcy myjni wykluczają to na samym początku. Pozdrawiam
System z zamknietym obiegiem wody to nic skomplikowanego ,tylko koszt myjni jest wyższy , na ogół ten system ma zastosowanie w myjniach tunelowych i portalowych sporadycznie w bezdotykowych.
Witam,jestem zainteresowany otworzeniem myjni 2- stanowiskowej, w gre wchodzi zakup 2 szaf np. firmy bkf.
Mam teren oraz budynek który można wykożystać, proszę o info dotyczące kosztów takiej inwestycji.
Dwa moduły i konstrukcja koszt ok 230 tyś.zł
Pisząc konstrukaca masz na myśli zadaszenie, jeśli nie proszę rozwiń.
Jakich kosztów budowlanych można się spodziewać- przyłącza, separatory,pozwolenia itp?
Witam wszystkich mam pytanie dotyczącze różnic między modułami 2- stanowiskowymi jet wash a car wash firmy ehrle.
Różnica w cenie jest znaczna, jak to się przekada na pracę modułów, czy mógłbym otworzyć myjnie która będzie pracować 16 godz dziennie z modułami jet wash?
TOMI "Złożyłem również wniosek o dofinansowanie z UE i z tego co sie dowiedzialem sa duze szanse na otrzymanie refundacji. Jak bede dalej z tematem dam znac!!!Pozdrawiam"
Z jakiego programu bedziesz korzystal? 1.2 dal malych i srednich przedsiebiorstw?
Witam,
Poszukuję wykonawcy prac budowlanych 5-stanowiskowej myjni w Bydgoszczy wg. istniejącego projektu.Interesuje mnie wykonanie: wszystkich przyłączy ( odległość nie jest duża), podgrzewanych posadzek ( czyli stanowisk), fundamentów pod kontener + piwnicy, wyłożenia kostką na fundamencie betonowym placu ok. 1000 m2. Dla wszystkich, których interesuje jakość mycia: taka myjnia to niezła fabryka. Aby uzyskać efekt zadawalający dla klienta urządzenia muszą bezbłędnie generować : gorąca wodę w temp. 60 st., dozować odpowiednie mydło 20 g./min., ciśnienie pomp musi być ok. 100 barów a jakość wody osmozowanej nie może przekraczać 15 mikrosiemensów. Naprawdę nie wierzę, aby jakakolwiek myjnia przy stacji benzynowej lub kupiona od producenta sprzętu i dozorowana przez właściciela, który nie jest specjalistą wysokiej klasy- spełniała te parametry. Nie wierzcie też w tę rentowność zachwalaną przez sprzedawców. Koszty są spore: woda+ ścieki, energia, utylizacja odpadów ( wiem, że niektórzy tego unikają, ale nie jest to moja wizja biznesu), czynsz za dobre miejsce to kilkanaście tys. miesięcznie, pracownicy, dobre i uczciwie dozowane środki, bardzo duża inwestycja i co za tym idzie wysoka amortyzacja wykluczająca wysokie zyski przez pierwszych kilka lat działalności. Oczywiście pewnie istnieje możliwość "oszczędzania"- ale jest to albo niezgodne z prawem, albo odbywa się kosztem jakości oferowanej klientom. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Myjnia bezdotykowa samoobsługowa - strona 7": - Myjnia bezdotykowa samoobsługowa+odkurzacz - Car Wash- bezdotykowa samoobsługowa myjnia samochodowa - Myjnia bezdotykowa + myjnia parowa - Myjnia samoobsługowa - Myjnia samochodowa samoobsługowa.
|
|