|
Myjnia parowa |
Myjnia parowa
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myjnia parowa co o tym myślicie rozglądałem się w okolicy i w promieniu 40km od mojej wioski niema takiej a mieszkam zaraz przy granicy ze słowacją i jak na te ciężkie czasy tzw kryzys ludzie tego tak mocno nie odczuwają ale chciałbym się dowiedzieć więcej od was coś na ten temat
Witam, nie wiem jak u Was ale u mnie w miescie na pomorzu znajomy dostał dotacje i otworzył ową myjnie jak ostatnio z nim gadałem to było ciężko od czasu do czasu miał klijenta ale marnie to wyglądało, ludzie wolą jechac na samoobsługową myjnie (to jest chajc ) jedyne co jest w tym dobre to że jest to myjnia mobilna i mozna z nią na jakies zloty sie wybrac badź hmmmm giełdy samochodowe:)
Może to jakiś slang bo tak naprawdę to nie wiem ...... Talerze chcesz zmywać?
Witam serdecznie. Ostatnimi czasy myślę nad rozpoczęciem działalności, która zajmowałaby się czyszczeniem samochodów bez użycia wody. Moja perspektywa na ten biznes wygląda następująco:
Oferowałbym czyszczenie samochodu, silnika za pomocą pary, a także sterylizowanie wnętrza samochodu, odgrzybianie klimatyzacji oczywiście też za pomocą pary + jakiś niezbędny detergent do tego. Na miejscu jedna myjka parowa z możliwością obsługi dwóch stanowisk jednocześnie + samochód z myjką parową w środku dla dojazdu do klienta. Ceny byłyby uzależnione od klasy samochodu oraz jak wiadomo rodzaju usługi. Dodam, że mieszkam w mieście gdzie jest ok. 150 tyś ludności i nie ma jeszcze tutaj takiej myjni :). Jak myślicie, przyjęłoby się takie coś ?
Witam,
jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem zakupu maszyn to zapraszam na priv lub maila. Załatwię maszyny dużo taniej niż dystrybutorzy, nowe na gwarancji. Przygotowuję ofertę franczyzy dla zainteresowanych.
Jakie są parametry tej pary? Jest to szczególnie ważne dla wszystkich szpachlowanych, malowanych, czy aut z uderzeniami. Od tego może powstawać korozja, czy odpadanie farby. Szczególnie jak np: w aucie wymieniana była klapa na zamiennik, który nie był wykonany z cynkowanej blachy.
było już pisane sporo na temat tego interesu, wystarczy wcisnąć opcje szukaj a nie zakładać nowych tematów, dodam też że była obliczana rentowność tego interesu i jest nie opłacalny
Witam wiem że temat był drążony niejednokrotnie.Moje pytanie jest jedno.Czy wiecie coś na temat urządzenia Nilfisk ALTO sdv8000???
Czy urządzenie to nadaje się do mycia samochodów?Jak z jego niezawodnoscią itp?Barzo proszę o obiektywne opinie
niby kto cos takiego oblliczał???? ja mam taka myjnie i jest to opłacalne, zwrot kosztów maszyny w mieście średniej wielkości to jakies 4 miesiące... Ruch jest spory i kupiłem właśnie druga maszyne bo z jedną musiałem odwoływac klientów, taki jest ruch... Wszystko zależy od tego czy umie się sprzedać dana usługę... Marketing po prostu...
zgadzam się z przedmówcą:) po roku kupiłem druga mobilna myjnię parową i obie są cały czas obłożone pracą:) oby tak dalej!!
i zgodzę się co do marketingu - trzeba skutecznie poszukiwać klientów korzystając przede wszystkim z marketingu bezpośredniego czyli prezentacje, prezentacje i jeszcze raz prezentacje:) Prawda jest taka że jeżeli świadczysz usługi na wysokim poziomie to w 2-3 miesiące jesteś w stanie zbudować sobie bazę 100-200 stałych klientów na jedną jednostkę którzy przynajmniej raz na miesiąc dzwonią i zamawiają usługę... a później już się samo kręci:) do tego dochodzą polecenia itp. Wprowadziłem np takie rozwiązanie że jeżeli klient X poleci mnie klientowi Y i Y skorzysta mówiąc że jest od X to klient X ma 20% rabatu przy kolejnym myciu - sprawdza się idealnie:))
mam pytanie, ile czasu trzeba poświęcić w ciągu dnia na usługi taką myjką, żeby ten interes był opłacalny? Dodam, że pracuję ale chciałbym dodatkowo zajmować się taką myjnią, jest to możliwe, czy trzeba postawić na jedną kartę?
Wydaje mi się, że jeżeli interes ma się opłacać, czyli żeby zwrócił się koszt inwestycji i dodatkowo żeby pojawił sie dochód w wysokości satysfakcjonującej właściciela firmy, to trzeba poświęcić "trochę" czasu. Chyba, że jesteś osoba pracującą na "nocki" i wystarczy Ci 2 godziny snu na dobę;)
Dobrze że tylko tak się Tobie wydaje bo w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Mam dwie jednostki mobilne, pracownika i zarobki na czysto wystarczająco mnie zadowalające:) odnosząc się do wcześniejszych wątków zdecydowanie największe znaczenie w tym biznesie (jak w każdym innym) ma umiejętność sprzedania oferowanej usługi:)
Mam takie samo pytanie. Czy ktoś używał takiej myjki, sdv8000, jakie sa jej możliwości, czy ma gorsze parametry/wydajnosc od myjki na paliwo? Jesli tak to jakie? Czy nadaje sie do prania tapicerki i mycia karoserii?
sprowadzam maszyny parowe elektryczne 8 barowe z Anglii -większość maszyny po-pokazowe. lub mało używane
Dla zainteresowanych więcej info. Koszt maszyny zamiast 15.000 oferuje za 7-8 tys w zależności od stanu i modelu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Myjnia parowa": - Myjnia mobilna/ myjnia parowa/ auto-detailng - Myjnia bezdotykowa + myjnia parowa - Myjnia Parowa - myjnia parowa - Stacjonarna myjnia parowa
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|