|
Myjnia ręczna - strona 5 |
Myjnia ręczna
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam interesuje mnie otwarcie myjni recznej i moje pytanie co bede potrzebowal do otwarcia takiej dzialalnosci? jakie dokumenty itd? pozdrawiam
Temat był już poruszany-musisz poszukać po stronach forum.Podpowiem ochrona środowiska,a mianowicie chodzi o ścieki.Seperatory.Bardzo kosztowne.
Witam:)
Mam warsztat , 100 m2, kiedys byl tu warsztat samochodowy na dwa stanowiska. moje pytanie jest takie od czego mam zaczac zeby otworzyc myjnie samochodowa? Prosze o odpowiedz od A do Z. Chodzi mi czy warsztat podzielic sciana na pól i jedna połowe wyłozyc plytkaim? o co chodzi z tym separatorem i jak zrobic odplyw sciekow? itp Z góry dzieki za odpowiedz
Witam,
Proponuję ci zapoznanie się z technologią myjni parowych. Nie są potrzebne żadne pozwolenia ani instalacja separatorów czy odmulaczy. Samochód jest poprostu myty za pomocą gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Do umycia samochodu potrzeba zaledwie dwóch litrów wody. jest to bez wątpienia najszybszy i najłatwiejszy sposób na myjnię samochodową. Myjnie parowe Optima dostępne są wraz z ofertą na allegro
co sadzicie o tym http://www.aks.pl/oferta/?id=1&pid=172& ... fesjonalne
a do czego by to to miało służyć??
witam
Nie chce robić nowego postu a co myślicie o tym jak by do takiej myjni ręcznej dodać polerki samochodowe.Robi się to z dwie trzy godziny a cena tej usługi to z 250-300 zł wiem bo miałem praktyki na lakierni i sam takie żeczy niejednokrotnie robie.Po szkole myślałem nad takim biznesikiem ale to jeszcze przyszłośc.
napewno słuzy do mycia,ale czego to niewiem:) takim sprzetem to przy dywanie mozna sie spocic:) no ale jak to urzadzenie parowe to moze trzeba mniej wysilku włozyc niz zwyklym np puzzy 100
Dzień dobry .
Potrzebuje pomocy z rozwiazaniem problemow dotyczących ręcznej bezdotykowej myjni . Mianowicie jestem mieszkańcem Tarnowa , mam działke która jest dość duża spokojnie na 4 stanowiskową bezdotykową myjnie , teren jest idealny ponieważ jest to miejsce na przeciwko szpitala , jest to przy drodze wylotowej z centrum Tarnowa w kierunku Rzeszowa , procz tego wystepuja tam komisy samochodowe , gieldy samochodowe , jest to super miejsce ale niesty jest jedna wada... dzialka jest po stronie ulicy gdzie nie ma kanalizacji i podobno nie ma mozliwosci instalacji tej kanalizacji ( ale to podobno bo zglosilismy sie do firmy ktora buduje takie myjnie i oni po kilku telefonach do nas powiedzieli ze miasto nie zorganizuje nam kanalizacji bo po tej stronie ulicy jest za malo domów a jest ich moze z 9 domków. ) dzialka znajduje sie na przeciwko szpiatala ktory posiada fachowa kanalizacje ale przebicie się przez ulice też podobno odpada. I mam do prośbe jakby ktoś mógł powiedziec co mogę jeszcze zrobić? czy może jakaś własna oczyszczalnia scieków? ( czy bylaby to oplacalne), moze eko-myjnia, czy może gdzies sam powinienem pójśc i popytać co z tą kanalizacja, jesli tak to prosiłbym pokierować mnie gdzie mam się udać w miscie , do jakich urzedów. Bardzo prosze o pomoc, bo czuje że bylby to strzał w 10-tkę:)
Witam chciałabym sie zając czyszczeniem samochodów, planuje zakup puzzi 100, chciałabym wiedzieć jaki odkurzacz kupic do zwykłego odkurzania, czy wystarczy tylko domowy o wiekszej mocy np 2000 w czy lepiej jakis profesjonalny?? czyszczenie będę wykonywać u siebie w domu (mam odpowiednia halę do tego)
kup przemysłowy mocny sucho-mokro
a mogłbyś mi zaproponować jakiś konkretny model albo firmę, z góry dziękuję
odkurzaczy jest mnóstwo, zalezy tylko ile chcesz na niego przeznaczyc http://www.allegro.pl/item919909213_kar ... ml#gallery
Oprócz puzzi 100 i tego odkurzacza potrzebuję jeszcze jakiś sprzęt?, w lecie chcielibyśmy też myć samochody mamy juz dużą myjkę z Karchera.
puzzi i ssawka do tapicerki, kosmetyki i chamia proszek do prania i prespray, szmatki itd samochody chcesz myc na podwórku? musisz miec pozwolenie!
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|