|
Myjnia ręczna - strona 6 |
Myjnia ręczna
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam miejsce, bo mamy małe gospodarstwo rolne, samochody mylibyśmy pod wiatą, napoczątku tylko znajomym (bez pozwolenia) z czasem byśmy zobaczyli czy to się opłaca i wtedy załatwialibyśmy pozwolenia i rozszerzyli czyszczenie samochodów o mycie . Czy jeżeli mam juz zarejestrowaną działalnośc związaną z robotami ziemnymi to mogę ją rozszerzyĆ o czyszzenie samochodów czy muszę zarejestrować druga??
mozesz do tej DG dołaczyc nowe PKD za dopłata, tak mi sie przynajmniej wydaje...
Czy ktoś mi może realnie wytłumaczyć dlaczego potrzebny jest separator substancji ropopochodnych ?? Skąd na myjni substancje ropopochodne. Zamierzam otworzyć myjnię bez opcji mycia silnika i podwozia. Gdzieś ktoś kiedyś napisał, że posiada 3 myjnie ręczne, w jednej nie posiada opcji mycia silników i nie potrzebuje separatora. Czy jest ktoś kto może się zna bardziej na tym temacie ?
witam
mam pytanie dotyczace separatorów-mam mozliwosc przejecia istniejacej myjni recznej ,która niestety nie ma separotorów i moje pytanie brzmi czy ja jako nowy własciciel nie bede zmuszony do ich załozenia?czy moze sa jakies przepisy ,,uni,, ze do któregoś roku wszystkie myjnie będą musiały posiadac separatory?dotychczasowa myjnia wszystkie płyny bezposrednio rzuca do kanalizy-prosze o szybka odpowiedz-z góry dziekuje
Witam, instalowanie separatora na myjni będzie warunkowane postanowieniami pozwolenia wodnoprawnego (każda myjnia musi takowe posiadać, nawet jak ścieki idą do kanalizacji komunalnej). Jeżeli myjnia nie posiada pozwolenia wodnoprawnego może zostać bezwłocznie zamknięta wraz z karami. Na co dzień zajmuję się opracowywaniem wniosków o pozwolenia wodnoprawne i ogólnie z zakresu ochrony środowiska.
Witam.
Ja posiadam nieruchomość przy drodze z dużym natężeniem ruchu. Jest to droga nr 11 piła - poznań. Wjazd na nią zaraz z drogi głównej. Mam budynek gospodarczy co z łatwością przyjmie dwa samochody jednocześnie. Jest także możliwość zrobienia poczekalni z kawą itd. Pytanie brzmi czy ludzie się zatrzymują na głównej trasie na mycie auta? Ponieważ rozumiem w mieście gdzie się jest z jakiś powodów, blisko dom, interesy itd. Spotkał ktoś takie myjnie, nie wliczając stacji benzynowych? I co najważniejsze to to że tam nie ma kanalizacji. Co w takim przypadku? Myślę, że zbiornik na ścieki i jego opróżnianie będzie kosztować majątek. Czy są systemy które oczyszczą wodę w takim stopniu, że będzie można wypompować na pola za zgodą ich właściciela? Lub po prostu puścić w grunt? i Jaka cena takich systemów. Jak by nie patrzeć to to dla mnie największe zmartwienie, gdyż mając nieruchomość nie muszę płacić za wynajem. Koszty pozostałe są w sumie pikuś. System rabatów dla stałych klientów to także dobry pomysł. Powiedzcie mi także proszę ile kosztuje w Polsce kompleksowe czyszczenie auta. Z zewnątrz i wewnątrz. Może by się opłaciło kupienie przyczepki i odbieranie od klientów oraz odwożenie aut do takiego czyszczenia. Pozdrawiam.
Witam,
Zaobserwuj jak wyglądają stacje benzynowe przy trasach. Tylko niewielki ich procent posiada myjnie. Mało, który kierowca będąc w trasie myje auto po drodze. Taki kierowca przede wszystkim uzupełnia paliwo, ewentualnie korzysta z toalety, baru lub kupuje coś w sklepie. Myjnia ręczna jest dobrym pomysłem ale w mieście gdzie klient może zostawić auto na 30 minut lub dłużej. Taka myjnia może oferować kompleksowe czyszczenie samochodów. POZDR
Moje pytanie z innej beczki.Czy jest mozliwe prowadzenie myjni recznej bez ciaglego przebywania w niej nadzoru nad pracownikami i zajmowania sie innym biznesem?W jakim stopniu da sie kontrolowac pracownikow?Pozdro
Ja mogę jedynie powiedzieć, że to dobry interes ;) W mojej okolicy są takie myjnie i straszne kolejki są.. Tak na marginesie zachęcam do odwiedzenia serwisu ogłoszeniowego ogloooszeniowo.pel <<< DARMOWE OGŁOSZENIA
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|