Witam !
Interesuje mnie otwarcie myjnie ręcznej przy drodze głównej na trasie Łódź-Kalisz w miejscowości do 5000 mieszkańców , chciałbym się dowiedzieć czy do otwarcia takiej działalności potrzebne są jakieś pozwolenia , mam już biznesplan , pracownika , sprzęt . Wiem , że to wydaje się być śmieszne ale mam pracownika który będzie pracował za 2,00 zł za godzine dałem mu telefon firmowy (na karte) plus wyżywienie i woda albo napuj , proszę o wszelkiego typu odpowiedzi w tym temacie . Posiadam sprzęt do mycia Karschera 110 Barów cena usługi myśle , że byłaby za odkurzanie plus mycie auta 15,00 zł. mycie auta w granicach 5-7,00 zł. Interesuje mnie zysk jaki by był plus opłaty typu urząd skarbowy itp. myjnia jest centralnie przy drodze głównej klientami byli by mieszkańcy miejscowości i przejezdni , oczywiście reklama już by była wliczona jak i również znajomy który sprowadza auta z Niemiec wstawaiłby je hurtowo np. 20 szt. miesięcznie do do czyszczenia w cenie 8-9,00 zł. z odkurzaniem . Wiem tylko , że do tego typu biznesu nie jest potrzebyn drugi licznik na wode ani kasa fiskalana . Co trzeba by załatwić w urzędzie itp...
PROSZĘ O ODOPOWIEDZI