|
Myjnia samochodowa - strona 2 |
Myjnia samochodowaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jakos ciezko mi to sobie wyobrazic, chociaz juz wczesniej nad czyms takim myslalem :razz:
Witam mam zamiar otworzyć myjnię samochodową w 20 tys mieście.Myślę że to dobry pomysł jest u nas tylko jedna i ma niezły zryw.Proszę o info co i gdzie w miare tanio kupić,chodzi mi o karcher jakiś lokal,itp , dodam że posiadam własny plac.Proszę o rady i pozdrawiam.
Swietnym pomyslem moga byc mlode dziewczyny polerujace na koniec auto klienta - kosciol Cie wyklnie ale meskich klientow przybedzie :)
Myjna samochodowa to bardzo dopbry pomysl, podsuwam Ci jeszcze jeden... UWAZAJ. IObok tej myjni racje bytu ma przyciemnianie szyb samochodowych, ja sam z wlasnych obserwacji wiem ze na tym sa na prawde fajne pieniazki. Pomysl. Jakbys chcial kurs na przyciemnianie to wal do mnie GG: 98626
[quote="Tomal"]Witam mam zamiar otworzyć myjnię samochodową w 20 tys mieście.Myślę że to dobry pomysł jest u nas tylko jedna i ma niezły zryw.Proszę o info co i gdzie w miare tanio kupić,chodzi mi o karcher jakiś lokal,itp , dodam że posiadam własny plac.Proszę o rady i pozdrawiam.
Witam myślę, że to zły pomysł. Osobiście prowadziłem trzy lata myjnie no i co [ BANKRUCTWO ],więcej strat niż korzyści.
Teraz są automatyczne na stacjach za 10-15zł. I wiele osób woli takie automaty.
Witam. Dużo bym pisał dlaczego , 99% to pogoda .Jak pada deszcz dwa tygodnie to trzy tygodnie robisz na opłaty , a do mycia musiał byś mieć roboty bo winnym razie to auta bandom wyjeżdżać na wpół umyte itd. A najlepiej jak byś mył za darmo i mycie trwało jedną minutę a tak ogólnie wielka porażka. Pozdrawiam.
WITAM!!
Uważam że myjnia samochodowa to fajny pomysł bynajmniej u mnie w mieście jest ich kilkanascie i funkcjonują całkiem niezle,i modne najbardziej stały się myjnie ręczne,ludzie sobie chwala reczną dokładna robutke,mój znajomy taką prowadzi i nie nażeka.
podobno starczy 30tyś na start. Jak jest dobry punkt to można wyjąć 4do6tyś zł. czy to prawda?
A o jaki rodzaj myjni ci chodzi?
ręczna,automatyczna, czy jakaśinna??
jedyna broń to chemia i karcher
o myjni sam myslalem ludzie maja troche wiecej kasy niz kiedys to jest plus ze bardziej beda woleli isc do myjni niz sami myc auta. wydaje mi sie tez ze ludzie wola jezdzic do myjni recznych. i jak cos to powinna ta myjnia wygladac ladnie nie jakas szara albo biala buda czy nawet niebieska. jakas taka ladna kolorowa przystrojona gdzie milo bedzie umyc auto. to moja opinia :)
Myjnia samochodowa to dobry biznes pod warunkiem że zainwestujesz w dobry sprzęt i naprawdę dobrą chemię (większa wydajność i dużo lepszy efekt). Ruszyć możesz nawet za mniej niż 30 tyś. :-) Jeśli chodzi o maszyny to proponuję rozeznać po producentach bo można kupić dobry sprzęt za niewielkie pieniądze a nie będzie ustępował jakością rozreklamowanym markom :-).
pewnie warunek powodzenia to szybko i dokładnie, na to bym stawiał bo sam się denerwuję jak jest kolejka. obcje są dwie, odkupić istniejącą z klijętami lub powalczyć w nowym punkcie ale chyba szkoda czasu bo istniejące mają po 1000 gości więc się amortyzuje po 10ciu miesiącach
WITAM CHCIAłBYM UZYSKAć INFORMACJE OD OSóB PROWADZąCYCH DZIAłALNOSC PT. RECZNA MYJNIA SAMOCHODOWA. ZAMIERZAM WEJSC W TEN INTERES JEDNAK TO DOPIERO POCZATEK- STARAM SIE O DOTACJE. JEDNAK POTRZEBUJE KONKRETNYCH ODPOWIEDZI NA ZASADNICZE PYTANIA: JAKIE PSZCEGóLNE MASZYNY BEDA MI POTRZEBNE I JAKE SA ICH KOSZTA? CZY MOZONA ZE ZWYKLEGO BUDYNKU NP WARSZTATU, LOKALU ZROIB MYJNIE I JAK TO WYGLADA (chodzi mi o urzadenie separator itp.) poniewaz nie mam swojegp budynku i bede musial je wynajac..? JAK PRZEPROWADZIC ANALIZE RYNKOWA I POPYT NA TA USLUGE W SWOIM MIESCIE? .......
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Myjnia samochodowa - strona 2": - Myjnia samochodowa w UK - Myjnia samochodowa samoobsługowa. - Myjnia samochodowa TOPLESS - Ręczna myjnia samochodowa - mala myjnia samochodowa
|
|