|
Myjnia samochodowa |
Myjnia samochodowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciał bym otworzyć myjnie samochodową (prowadze już działalność finansową i transportową) a za to nie wiem jak sie zabrać, od czego zacząć na co uważać (użyć ałtomatu czy karchera), czy potrzebne są jakies pozwolenia itp.
Witam
Zamierzam... moze inaczej przymierzam sie do otworzenia myjni samochodowej. Zalozmy ze lokal juz mam, chodzi teraz o sprzet ile mniej wiecej trzeba wylozyc pieniedzy na sprzet do myjni? Sa jakies moze nowe trendy ktore wypadalo by miec w nowej myjni? Jakies ciekawe maszyny czy inne rzeczy? Moze ktos zna sie na tym i moglby mi podpowiedziec ile trzeba zainwestowac w sprzet i jaki to ma byc sprzet zeby myjnia byla na wysokim poziomie? Mysle o myjni 2 stanowiskowej oczywiscie recznej. jak ktos ma jakies rady to prosze o pomoc Pozdrawiam
Ok dzieki za odpowiedz
Mam jeszcze pytanie jesli ktos sie orientuje w tej branzy ile kosztuje caly sprzet do obslugi myjni (chodzi o myjnie reczna) Jakie sprzet sie teraz kupuje? Co jest na topie i bez czego nie warto startowac z nowa myjnia (zeby nie byc wstecz) Jakie sa +- koszty zakupu sprzetu, zalozmy ze myjnia bedzie 2 stanowiskowa.
Witaj,
współpracuje z kilkoma firmami produkującymi myjnie samochodowe, co dokładnie Ciebie interesuje?! Pozdrawiam
ale ja nie potrzebuje myjni takie automatycznej tylko sprzet do myjni, czyli jakies myjki suszarki itd co jest potrzebne do myjni wszystko. Chcialem sie dowiedziec co teraz sie kupuje i co najlepiej sie oplaca, czy moze odrazu jakies myjki z substancja myjaca (z jakimis proszkami, szamponami itd) czy lepiej zwykle myjki cos w stylu karchera. Jak to wyglada chcialem sie zorientowac
Myślę o otwarciu myjni w Toruniu. Myślicie że to dobry pomysł. Czy jest tu jeszcze miejsce na taki interes ??
Musisz zrobić lokalizację danego miejsca, analizę ruchu samochodowego, obecność jakiegoś osiedla, parkingu itp. Toruń jestduży, bardzo duży i na pewno pomieści jeszcze jedną myjnię.
Jakie formalne wymagania trzeba spełnić przy uruchamianiu myjni, mam na myśli wszeliego rodzaju zezwolenia zgody urzędów itd ( kanalizacja, prąd ?) Co z osadnikiem? Co to za urządzenie, jakie ma rozmiary , gdzie to się instaluje ?
Pozdrowienia
wie ktos jaki jest koszt takiej myjni co sie myjnie auto "karczerami" <-- nie wiem jak to sie pisze, dlatego po wymowni napsialem, polega to na myciu auta trzymajac w dloni waz ,z ktorego leci woda z plynem pod duzym cisnieniem... tzw. bezdotykowe mycie aut....
Walsciiel wrzuca zalozmy 5 zl do automatu i ma 5 minut czasu na mycie auta.... Pozdrawiam
http://www.ehrle.pl
http://www.bkfcarwash.pl, te dwie firmy mają markę. Na Targach "Stacja Paliw" w Warszawie miały prezentację, przegapiliście szansę.
a znasz moze jakies orientacyjne stawki za takie stanowisko?
Ja na sezon letni proponowal bym myjnie z dziewczynami toples,na bank wiekszy ruch i nie dowalali by sie ze samochod zle umyty:D
Tak, tylko gdzie znajdziesz jakies fajne dziewczyny, ktore by w myjni chcialy pracowac :lol:
W wielkich miastach watpie by nie bylo chetnych dziewczyn do pracy~~bezrobocie rulez~~a w mniejszych miastach to ciezko bo dziewczynki moga sie rumienic jak podjedzie ktos znajomy:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|