|
Myjnia samochodowa w UK |
Myjnia samochodowa w UK
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Może ktoś z was orientuje się w temacie jakie procedury trzeba spełnić aby uruchomić ręczną myjnię samochodową, konkretnie na terytorium Walii? Interesuje mnie ten temat ponieważ wyjeżdzam z tego pięknego kraju i mam zamiar uruchomić myjnię w połączeniu z małym warsztatem naprawczym. Jeśli macie jakieś rozeznanie - doświadczenie w tym temacie bardzo proszę o podpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam ja rownież jestem zainteresowany otwarciem takiej myjni w miasteczku Preston, lecz najpierw chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej o wymogagach tam panujacych dla tego rodzaju działalnosci oraz o kosztach urzedowych jej prowadzenia. moj kolega ma kuzyna polaka ktory w Luthon juz od 2 lat prowadzi taka myjnię podobno w jakims namiocie nie wiem jeszcze na jakich to jest dokladnie zasadach lecz podobno nie ma zbyt duzych kosztów, a zyski są nie małe.Juz od tygodnia próbuje sie z nimi skontaktowac lecz nie moge sie do niego dodzwonic, jak tylko uda mi sie skontaktowac to jezeli to Pana dalej bedzie interesowało to dam znac czego sie dowiedziałem.A jeżeli Pan bys sie dowiedział czegos ciekawego to również proszę o informacje. zostawiam swojego e-mila czarek@master.pl w razie czego prosił bym równiez o pana maila. pozdrawiam Cezary
Przebywam obecnie w anglii, myślałem nad otworzeniem myjni samochodowej ręcznej. Znalałem plac przy Tesco, klient zostawia auto, idzie na zakupy albo na kawke, wraca i auto umyte. Chce kupić 2 karchery i namiot, gdzie będą myte auta. Mycie podstawowe to ok 6Ł, kompletne mycie wraz z praniem foteli i tapicerki 50Ł. Chciałbym się dowiedzieć jak to wszystko wyglada od strony technicznej, czyli co muszę mieć, jakiś pochłaniacz zeby chemia nie dostawała się do gruntu? Proszę o pomoc i komentarze.
Hehe, tez widzialem tych kolesi. W Polsce interes niemozliwy z prawnych wzgledow, ale w anglii bardzo popularny. Mozna tez odpuscic sobie placyk i myc na czyims podworku.
Witam.Obecnie miekszam w ANGLII.Wpadlem na pomysl otworzenie auto myjni bezdotykowej samoobslugowej.Spotkal sie ktos z takim rodzajem myjni w UK.Co mysliicie o takim wlasnie pomysle.Wiem ze temat juz bylo o myjni bezdotykowej ale w PL.Ciekawe jakby sie to przyejlo w UK wlasnie i czy sa podobne wymagania tak jak w PL.
brakuje mi tych myjni tu jak cholera, co prawda sa samoobsługowe ale ze szczotkami, ruch tam bardzo słaby, albo wogóle sa zamkniete. na razie rozgladam sie za terenem, bo chyba to bedzie najwiekszy problem, ciasno w tej anglii cholernie
Anglika zazwyczaj stac na wymycie samochodu recznie, pracowalem na myjnie troche czasu temu przez 2 miesiace, i ceny w zaden sposob nie odstraszaly, a w dodatku chronily lakier, dlatego uwazam ze tego typu interes to nie tam.
Pozdrawiam
hm... wielu znajomych anglików myje pod domami zwykłym wężem, ajeszcze wiecej placi przynajmniej 4-5 funtów za automaty które wiadomo jak działaja, a teraz gdy temperatury oscylowały w okolicach 0 stopni mało która myjnia wogóle działała.
Myśle , że gdyby sie przekonali co do jakości tego mycia, to można by na tym zarobić, ale jak wiadom, Anglikowi sie nie chce.
w UK myjnie sa super zorganizowane.
jest na to zapotrzebowanie ale musisz zatrudnic okolo 5 osob na zmiane bo nikt nie bedzie mial czasu czekac az 2 osoby wymyja auto. Tam wszystko idzie jak na tasmie produkcyjnej. najpierw plukanie, potem mocny detergent, potem mycie gabkami, znowu plukanie i suszenie do wszystkich czynosci sa 2 osoby (po jednej na kazda strone auta, lewo, prawo) oczywiscie jak juz auto zostalo opryskane woda to ten sam czlowiek moze potem znowu wypplukac po umyciu ale nie zmienia to faktu ze potrzeba kilku osob
zmieniło sie cos w temacie? ktos sie odważył??
kilka lat temu juz prawie zalozylismy z kumplem myjnie reczna...z pewnych powodow nie udalo sie i teraz chyba moge stwierdzic ze ciesze sie z tego powodu. Chodzi mi o tanie myjnie Tesco gdzie albanczyki za 3 funciaki wypucuja fure. w dzisiejszych czasach wiekszosc angoli jezdzi do tesco i asdy a 3 funty to kuszacy kasek za umycie auta po zakupach bo w miescie kosztuje to juz 5-6 fnt. po za tym lokalizacja to najwazniejszy cel, jesli masz miejsce na uboczu to nikt ci nie przyjedzie, musi byc w centrum przy ruchliwej drodze z latwym wjazdem i jeszce latwiejszym wyjazdem. jesli twoj cennik bedzie ponizej 5 fnt za auto,to nie masz prawa bytu bo nic nie zarobisz, a jak juz wspomnialem pod tesco robia to za 3 fnt (tesco doklada do interesu oczywiscie aby tylko swiadczyc wiecej uslug dla klientow sklepu, zarobku z myjni nie ma)
Załóż myjnie bezwodna biologiczna patrz na allegro
Bezwodna myjnia samochodowa.Biologiczna.
Załóż własny biznes.Niski kosz początkowy. Myjesz, polerujesz, woskujesz, wszystko w dowolnym miejscu i czasie.Bez niepotrzebnych kosztów i zezwoleń. Możesz utworzyć własną siec myjni Masz samochód i środki w.F1Clean Polska otwórz mobilna myjnie samochodowa i zarabiać.
Jeżeli chcesz otrzymać bezplatną plytę DVD na temat podstawowych wymagań BHP w ręcznych myjniach samochodowych w UK, skontaktuj się z zespołem Health & Safety w Luton Borough Council.
Możesz też obejrzeć następujące filmiki na You Tube: Hand car wash - The Inspector calls Hand car wash - Workplace safety Hand car wash - Electrical Safety Hand car wash - Chemical Safety Hand car wash - Legal Requirements Hand car wash - The Inspector Returns Jest też wersja w jezyku rosyjskim: Hand car wash - The inspector calls Russian Hand car wash - Workplace Safety Russian Hand car wash - Electrical Safety Russian Hand car wash - Chemical Safety Russian Hand car wash - Legal Requirements Russian Hand car wash - The Inspector Returns Russian
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|