Witam!
Kilka osob analizowalo juz otwarcie samoobslugowej bezdotykowej myjni samochodowej. Prosze o informacje dotyczące wszystkich zezwolen, dokumentow jakie musze posiadac oraz kosztów. Z góry serdecznie dziekuje
|
Myjnia samoobsługowa - dokumenty, zezwolenia koszty |
Myjnia samoobsługowa - dokumenty, zezwolenia koszty
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!
Kilka osob analizowalo juz otwarcie samoobslugowej bezdotykowej myjni samochodowej. Prosze o informacje dotyczące wszystkich zezwolen, dokumentow jakie musze posiadac oraz kosztów. Z góry serdecznie dziekuje
Daj spokój,ile to zezwoleń trzeba,szkoda gadac,lepiej w inny biznes zainwestować
Podpinam się pod prośbę.
Służę pomocą we wszystkich sprawach dotyczących postawienia myjni samoobsługowej. Posiadam w sprzedaży niemieckie proszki do myjni samoobsługowych. Kontakt na PW
W większości dużych miast wynek jest już nasycony. Żeby wyjsc na swoje to powiedzmy średnio 20-30 aut dzienie tobie na bank nie wystarczy. Otwórz dobrą myjnie ręczną z osobnym stanowiskiem gdzie można samodzielnie umyc sobie auto.
Proponuję polską myjnię i niemieckie proszki. Więcej informacji przez PW
Z własnego doświadczenia wiem, że myjnia przeciętnie zwraca się w 2-3 lat, po prostu zależy to od jej umiejscowienia. Miesięcznie mniej więcej masz na myjni trzy-czterostanowiskowej 20 - 30 000zł. Pozwolenia jakie musisz mieć to są 2 przypadki: jeśli masz daną działkę i gmina czy miasto posiada plany zagospodarowania które obejmują tą działkę i jest tam napisane, że może być tego typu inwestycja to po prostu bez problemu dostaniesz pozwolenie na budowę, jeśli jednak nie ma planów zagospodarowania, to musisz wystąpić z wnioskiem o ustalenie warunków zabudowy - czeka się zazwyczaj miesiąc... lub jeśli mówimy np. o Warszawie to ciągnie się to miesiącami lub nawet latami. Potrzebna będzie w niektórych przypadkach decyzja środowiskowa, ale to też zależy od umiejscowienia działki i będzie też później potrzebny odbiór sanepidu do uruchomienia myjni (ale też nie zawsze).
Firmy które sprzedają myjnie zazwyczaj na tyle dbają o klienta, że kompleksowo załatwiają wszystko... lub pomagają w załatwieniu. Ja akurat mam doświadczenie z firmą F1 Car Wash z Poznania, także oni szukają działek jak się nie ma swojej, doradzają, załatwiają pozwolenia i stawiają myjnie. Dzwoniłam do wielu firm, ale oni byli stosunkowo tańsi od innych, tzn. np. powiedziałam ile oferowały mi inne firmy... a oni później dostosowywali ceny.
Ktoś pytał o myjnie produkowane w Polsce. Polecam naszych producentów. Ja zakupiłem myjnię w firmie Progres w Tychach. Podzespoły lepsze niż u konkurencji wszystko w nierdzewce a cena bardzo atrakcyjna. od pół roku myjnia funkcjonuje bez zarzutu. Cena ustalona wczesniej nieuległa powiększeniu nawet o złotówkę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Myjnia samoobsługowa - dokumenty, zezwolenia koszty": - Myjnia samoobsługowa - Myjnia samochodowa samoobsługowa. - Myjnia bezdotykowa samoobsługowa - myjnia samoobsługowa hydropress - Myjnia samoobsługowa jednostanowiskowa
• Strona 1 z 1
|
|