|
|
Na czym można dzisiaj zarobić |
Na czym można dzisiaj zarobić
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
tak jak w temacie, na czym dzisiaj można zarobić?? w co zainwestować lub co otworzyć żeby nie splajtować w czasie kryzysu i gdzie już wszystko jest na rynku?
Na wszystkim - sprytem !:) !:) !:)
Moim zdaniem coś związane z internetem. Preczytałem ostatnio ciekawą opinię. Wśród młodych osób często można usłyszeć, że teraz ciężko otworzyć jakiś biznes bo silna konkurencja itd (po części jest to prawda) oraz, że gdyby żyli na początku lat 90 to wtedy każdy biznes wypalał i na pewno by coś otworzyli. Przeczytałem na jakimś blogu, że właśnie teraz w dziedzinie biznesu przez internet mamy coś w rodzaju tych "mitycznych lat 90" i ludzie za 10-20 lat będą mówić, że gdyby żyli teraz to na pewno otwierali by jakiś e-biznes. Daje do myślenia...
to prawda lata 80-90 były bardzo dobrym czasem na własny interes... ale te czasy przeminęły niestety ;/
W Internecie żeby otworzyć coś, co będzie dochodowe i zyska sobie popularność trzeba dysponować w obecnych czasach dużymi środkami. Pozyskanie środków z (np.) VC nie stanowi większego problemu, ale trzeba umiejętnie to rozegrać. 90% projektów (firm) odpada podczas kontaktu mail.
Tylko próba da Nam odpowiedź czy się uda. Jeśli brat środków - można próbować z czymś mniejszym. Pozdrawiam
Moim zdaniem szanse mają biznesy niszowe albo przyszłościowe związane z ekologią, alternatywnymi zródłami energii, bio-inżynierią i wszystkie związane z ograniczeniem zużycia energii, oczywiście są to inwestycje niezmiernie kapitałochłonne i nie tak łatwo je uruchomić.
Za kilka-kilkanście lat a wszystko na to wskazuje będziemy w miejscu w którym,ocieplenie klimatu zacznie wywoływać globalne katastrofy humanitarne i ekonomiczne wtedy te dziedziny będą pierwszoplanowe ,być może nie szejkowie arabscy ale właściciele farm wiatrowych będą najbogatszymi ludzmi na świecie.
Internet daje niesamowite możliwości. Jeśli ktoś zainteresowany jest uczestnictwem w grupie inwestycyjnej w nowe, dobrze zapowiadające się start-upy to zapraszam do kontaktu. Razem możemy więcej! Nie trzeba mieć wielkich środków finansowych, żeby inwestować w duże przedsięwzięcia.
Zainwestuj 40.000zł jednorazowo lub 1.000zł miesięcznie w e-biznes!
enquainvest a w seed też inwestujecie ?
pytam bo na 12 przesłanych maili do firm / osób prywatnych BA 1/3 nie miała zielonego pojęcia co to seed. Dla nich istnieje tylko pojęcie start - up.
FOX_O wiele osób może i ma na myśli fazę zalążkową, ale i tak mówi na to start-up :)
Tak, mamy ciekawe projekty w początkowej fazie rozwoju.
Już któryś raz to dzisiaj powtarzam: w Polsce nie ma kryzysu! Uważam, że można na lumpeksie zarobić, ostatnio są bardzo modne. I tanie.
W Polsce kryzysu nie ma, ale są „kryzysowe argumenty” w relacjach ekonomicznych wszelakiego rodzaju.
Sam sobie zaprzeczasz. Jak nie ma kryzysu, to jakim cudem lumpeksy są dobrym biznesem? Mam kilka sklepów i ostatnie 2 miesiące są WYRAŹNIE słabsze od analogicznych miesięcy roku ubiegłego. Zresztą nie tylko u mnie jest tak słabo, rozmawiam ze znajomymi, którzy działają w handlu i u nich jest podobnie.
co do lumpeksu to był tutaj taki kolega na forum który założył temat "cała prawda o lumpeksie" czy jakoś tak, w tym temacie, był opisany okres prowadzenia jego działalności a na końcu się okazało że musiał zamknąć interes, to tyle na ten temat.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Na czym można dzisiaj zarobić": - Na czym można dodatkowo zarobić w sklepie z AGD i RTV - Wiem jak zarobić ale nie mam czym :/ - Czym można ogrzać bar - NA CZYM ZAROBIĆ W CZASIE KRYZYSU? - Z czym można wejść na rynek? - Z czym mozna zrobic BIZNES
• Strona 1 z 1
|
|