|
Na kogo faktura? |
Na kogo faktura?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Posiadam maly lokal który wynajmowalam pewnej osobie . Przy podpisaniu umowy zgodziłam sie na remont, i zobowiązałam sie pokryć jego koszty. Lokal został pomalowany, wewnątrz, zewnatrz, postawiona ścianka dzialowa . Po roku czasu wynajmujaca przedłożyła mi faktury i ręcznie pisany kosztorys na kwotę 4,5 tysiaca. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze kwota kosztorysu jest zawyżona , a wiele ujetych w nim prac nie zostało wykonanych. Podobnie jest z fakturami na których są materiały budowlane nie użyte do remontu plus ta osoba chce mnie obciążyć śniesznymi rzeczami użytymi do owego remontu czyli: worki na śmieci, ścierki,drogie pędzle, proszek do prania itp. Na koniec dodam ze wszystkie faktury są wystawione na tę osobę a nie na mnie . Ja nie mogę odliczyc w żaden sposób tej kwoty. Wiem że faktura powinna być wystawiona na osobe pokrywajacą koszty -czyli w tym przypadku na mnie . Nie wiem gdzie szukać przepisów które to precyzują .Moze ktoś z Was sie spotkał z czymś takim?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Na kogo faktura?": - Dla kogo paragon a dla kogo faktura? - Dla kogo dotacja z PUP; a dla kogo nie? - Dla kogo podatek VAT - Do kogo po pozwolenie ? - do kogo po poradę ?
• Strona 1 z 1
|
|