z02 napisał(a):jw. Ja osobiscie rozwazam PSL i UPR
Lubię w wolnej chwili podyskutować z wodzami UPR. Każda dyskusja zaczyna się od rutynowego pytania zadawanego mi przez UPR-owca; "Czy czytałeś rewolucję konserwatywną w USA"? Ponieważ zapoznałem się z tą pozycją, odpowiadam twierdząco i zadaję UPR-owcowi pytanie: "A czy czytałeś cokolwiek innego poza rewolucją konserwatywną"? Okazuje się, że w UPR nie czyta się nic innego, a czytanie czegokolwiek innego jest ciężkim grzechem przeciwko ideologii konserwatywnej oraz przeciwko partii.
Następnie przechodzimy do innych obszarów dyskusji np. do kwestii ZUS. UPR-owiec wybałusza oczy, napina chudą klatę i i oznajmia mi, że ZUS trzeba zlikwidować. Pytam go, skąd weźmie pieniądze na wypłatę emerytur i rent. Z pywatyzacji i ze wzrostu VAT!!! Odpowiadam: "Człowieku już prawie nie ma co sprzedawać z mienia państwowego!". Odpowiedź: Ale można zwiększyć VAT i uzyskać wpływy na wypłatę emerytur i rent!". Wyciągam kalkulator i liczę, by po chwili poinformować UPR-owca, że trzeba będzie zwiększyć stopę podatku VAT do 60 albo 70%. I wtedy dyskusja się kończy.
Takich głupot, jakie wypowiadają UPR-owcy nie słyszałem nawet u Leppera.
Polecam dyskusę z UPR-owcami. Tylko przygotuj się dobrze merytorycznie, bo Cię zagadają!