|
Na kogo zaglosujesz w nadchodzacych wyborach o ile beda ??? |
Na kogo zaglosujesz w nadchodzacych wyborach o ile beda ???
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
jw. Ja osobiscie rozwazam PSL i UPR
PIS
bylem na wakacjach i nie jestem w temacie, musze chyba wczesniej gazety poczytac z tydzien... nie wiem po prostu... :)
ale chyba jakies PO, bo ostatni wywiad w wyborczej mi sie spodobal...
Błagam Mateusz.. A to co się teraz dzieje Ci odpowiada? To ma być normalne?
Wojtku a czy Ty masz jeszcze wątpliwości :-)
Przecież to ludzie z zasadami, takie niskie bezrobocie mamy dzięki tej partii etc :D Wojtku a ile dotacji otrzymaliśmy dzięki PiSowi :D
UPR
PO, na razie nie widzę nikogo lepszego kto ma szansę wygrać
PIS, LiS odpada
kogokolwiek bys nie wybral na wyborach i tak bedzie kradl jak kazdy z nich
Masz na to dowody?
mnie sie wydaje ze nie trzeba daleko szukac ze wladza kradnie i smieje sie w oczy np wsyztskie te premie dla ministrow podsekretarzy itp itd prawie 5mln zlotych rozdali w tym roku miedzy innymi premier, idac dalej te wszyskie walki z benzyna przelotami aby zdazyc na posiedzenie sejmu np. jest 3 poslow kazdy bierze pieniadze na paliwo a sa z jednego okregu wyborczego i pakuja sie w 3 do jednego samochodu a pieniazki ida na ich konto za to niby paliwo, dalej telefony kancelarii ostatnio o tym bylo ze posel nowak z PO pobral 86 tys pln na racunki za komorki troche duzo wydaje mi sie, dalej wszyscy przesi spolk skarbu panstwa z ramienia politycznego pobieraja gigantyczne odprawy.pensje i z tego co mowiono musza placic skladki na partie troche nie halo jak dla mnie
A i jescze jedno tego nie potrafie pojac jakim prawem partie polityczne pobieraja nie male subwence z budzetu panstwa po to aby istanily, wydaje mi sie ze jest to zbyt duza przesada aby 200mln pobierac na wsyzstkie partie polityczne, niech sobie z diet posleich to wszystko oplacja
No to piszesz o tych którzy są w tym sejmie, ale są jeszcze partie poza parlamentarne, które walczą m.in. z finansowaniem partii z budżetu państwa czyli naszych podatków.
Widzisz jak to pieknie brzmi walczymy o to zeby nie bylo subwencji dla partii politycznych, a my nie jestesmy w sejmie ale jak wejdziemy to raczej zniesiemy nasz postulat piekne haslo wyborcze jak 3 miliony mieszkan
Po dzisiejszych wydarzeniach zwrot "o ile będą" staje się bardzo trafny.
Nie oglądasz tv? Nie czytasz pracy? Nie słuchasz radia? Żyjesz w innym kraju? Choć na obczyźnie i tak o Nas słychać :D
Otwarcie rynków pracy następuje stopniowo i w związku z tym rynki pracy w UE będą absorbowały coraz więcej pracowników z krajów nowoprzyjętych. To nieuniknione! Bez względu na to, kto będzie rządził! Obecność Polski w UE wymaga renegocjacji warunków uczestnictwa, bo te warunki są po prostu najgorszymi spośród uzyskanych przez kraje dziesiątki. Lepiej negocjował mały Cypr, Słowienia, Czechy, Węgry a Polska z racji swojego potencjału gospodarczo-ludnościowego nie wykorzystała swojej pozycji negocjacyjnej. PiS w kampanii wyborczej "bełkotał" coś o konieczności renegocjacji, ale po wyborach zapanowała dziwna amnezja wsród przywódców PiS. A w sprawie dotacji, to UE delikatnie zwiększa je, ale głównym motywem UE jest zyskanie akceptacji społecznej i politycznej dla euro. Na pewno w następnej kampanii wyborczej do zmniejszenia bezrobocia przyzna się PiS, SLD, PO i pozostali, ale mnie taka demagogia wyborcza nie przekona.
Sprawdź również podobne tematy:
- Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
- Dla kogo paragon a dla kogo faktura? - Dla kogo dotacja z PUP; a dla kogo nie? - Rozłamy po wyborach - Zarobić na wyborach - Wystartować w wyborach samorządowych - A czy ty już zagłosowałeś w wyborach parlamentarnych 2005? - Tusk nie wystartuje w wyborach prezydenckich - Jakie beda konsekwencje donosu? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|