Widziałem w telewizji reportaż o Olkuskim obozie zagłady dla psów pt. "Żywe trupy". To niby "schronisko" mieści się rzut beretem ode mnie, nigdy przez myśl mi nie przeszło, co tam się dzieje. Psy poupychane w klatkach dla królików, wygłodzone, maltretowane, schorowane, umierające. Na szczęście pojawiła się fundacja ProAnimals która to zajęła się tymi zwierzętami. Zdjęcia ze strony tylko dla osób o mocnych nerwach.
Fundacja Pro Animals to organizacja charytatywna – osoby działające w fundacji nie pobierają z tego tytułu żadnego wynagrodzenia. Działamy na terenie Chrzanowa i okolic, utrzymujemy jednak kontakt z wieloma wolontariuszami ze Śląska i Małopolski, a także – oczywiście – z innymi organizacjami o podobnym profilu, działającymi na tym terenie. Cele naszej działalności opisuje nasz statut (w trakcie aktualizacji – zostanie dodany wkrótce).
Warto pomóc, wpłacić choć 1zł. Tutaj na prawdę każda złotówka pomoże.
Pomoc materialna
Jeśli masz możliwość udzielenia nam pomocy finansowej, prosimy o darowizny na konto:
24 1020 2384 0000 9502 0095 0717
Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom
ul. Żeromskiego 6
32-500 Chrzanów
Potrzebne są nie tylko same pieniądze: pod naszą opieką przez cały czas znajduje się wiele psów i kotów. Brakuje karmy, a także akcesoriów (obroże, miski, smycze, itp.). Chcesz podzielić się z potrzebującymi zwierzętami? Prosimy o kontakt.