Witam,
Wraz ze znajomym jesteśmy w trakcie tworzenia własnej marki odzieży.
Stawiamy na jakość:
- świetna bawełna powyżej 200gr/m2
- super jakość nadruków. Dodam że są to projekty w postaci wektorowej maksymalnie 5 kolorów.
- własne metki rzecz jasna
Znaleźliśmy naszą nisze w rynku i zaczynamy działać. Jak narazie współpracujemy z firmami na zasadzie outsourcingu, czyli szycie zamawiamy u znajomej szwaczki, nadruki w drukarniach.
Przechodząc do sedna sprawy, największy problem mamy właśnie z drukarniami. Nie wyrabiają się z terminami, a nadruki nie są "najwyższej jakości". Drukujemy głównie sitem, ponieważ tak jest najwygodniej drukarniom, a ja natomiast wiem że istnieje kilka innych technik naduków na dzianinach które prawdopodobniej uzyskują lepsze efekty (folia flex, flock, druk transferowy no i porządnie zrobione sito wraz z drukiem 3D)
No i mam pytanie do państwa...Czy możecie mi poradzić w jaki sposób założyć własną firmę wykonującą nadruki na odzieży? Koszty maszyn są napewno spore, sam ploter drukująco tnacy do folii rolanda to wydadek ponad 50tyś złotych. Mi jednak chodzi o zakup maszyn pod druk transferowy oraz pod sitodruk wysokiej jakości, i sprofilowanie działalności pod naduki na odzieży a nie pod tradycyjne drukarnie. uważamy że rynek tego typu nadruków w polsce praktycznie nie istnieje, nie ma firm które robią to naprawdę dobrze, ponieważ aby robić to zawodowo trzeba się zajmować tylko tym i śledzić technologie.
A może któryś z forumowiczów zajmuje się zawodowo taką działalnością i chciałby podjąć współprace ?
pozdrawiam