|
Nagrobki z Chin |
Nagrobki z Chin
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,szukam po całym forum czegoś na ten temat ale nic nie moge znalesc,nikt nie ma z tym do czynienia?? chodzi mi o to zeby ktos podał jakie sa przebitki na cenie,jaki plac,ilu ludzi itp
a znasz koszt nagrobkow juz na gotowo ze sprowadzeniem bez swojej marzy i wyglad??Nagrobki to rzecz dosc indywidualna tak btw
ale o co loto? jaki plac? jacy ludzie? plac w chinach?tienanmen? no duży jest....ludzi w chinach jeszcze więcej...a najlepiej to zatrudnij pudzianowskiego- jeden ludź wystarczy, wszystko przeniesie spacerem farmera
A to prawda. Ostatnio jak byłem na cmentarzu i jest nowa aleja, oddana dwa lata temu, jest już prawie cała zapełniona, a każdy pomnik jest inny. To nie jest garnitur że sprowadzi się 1000 jednakowych/
granit taki jak strzegomski w Chinach za nagrobek 700-1000 zł / szt
COMURO INTERNATIONAL LIMITED
Address: Suite1101-1102 Albion Plaza 2-6 Granwille road a 2-6 Tsimshatsui, Kowloon, Hongkong. Tel:0086-13906025813 - angielski, chinski Fax:0086-592-5630891 The representative of Belarus, Minsk Tel : +37529-1163456 - polski , rosyjski e-mail : comurointernational@gmail.com Oferta komercyjna: pomniki gotowa do wzorow, dobre ceny, wysoka jakosc, krotki czas dostawy. COMURO International Limited, zalozona w 2007g.Osnovnoy dzialalnosci - dostawy z kamienia naturalnego (granit, marmur, itp.) oraz elementow z nego.V tej chwili firma prowadzi ciagle dostarczanie w krajach Europy Wschodniej: Rosja, Bialorus. Siedziba firmy znajduje sie w Hongkongu biuro sprzedazy w Xiamen, Chiny. Staly Przedstawiciel Bialorusi. COMURO International Limited jest zainteresowana dlugoterminowa wspolprace. Firma Motto: "Tanie, wysokiej jakosci, szybkie" Gotowa pomniki polirovannye.Minimalnaya zakup jeden konteyner.Izgotovim wszelkich produktow granit marmur za rysunki.
Witam,
Moja firma zajmuje się pośrednictwem w imporcie wyrobów granitowych z Chin do Polski. Nasze biuro znajduje się w Xiamen, na stałe przebywamy w Chinach, co daje nam możliwość kontroli jakości na bieżąco. Za jakość towarów wysyłanych do Polski (i nie tylko) jestem odpowiedzialny osobiście. Nie oszukujmy się - niska cena to zazwyczaj niska jakość. My jednak staramy się to wypośrodkować tak, żeby cena była niewygórowana, a jakość zadowalająca. Jeżeli są Państwo zainteresowani hurtową ilością nagrobków (lub innych wyrobów granitowych), to na prawdę warto spróbować! Dostarczamy towar pod same drzwi. Pozdrawiam i życzę sukcesów, Jakub Szatkowski
Witam, obecnie zajmuje sie prowadzeniem firmy swiadczacej uslugi ukladania kostki granitowej, szukam jakiegos dodatkowego dochodu zeby rozwijac swoja dzialalnosc i sytuacje finansowa, zainteresowalem sie tematem nagrobkow z granitu z chin, czy ktos na forum moze zajmuje sie importem tego towaru wlasnie z tamtad? znalazlem firme polska-chinska ktora wysyla do polski takie wlasnie nagrobki, cena za najtanszy nagrobek, tzn dokladniej rodzaj granitu z ktorego jest zrobiony (brąz królewski) to 80$ i tablica napisowa 25 $m liczac po obecnmy kursie dolara okolo 3,2 to okolo 340 zl wiec cena imponujaca, w polsce za taki nagrobek w zakladzie kamieniarskim napewno trzeba zaplacick okolo 2500 -3000 zl, dokladne ceny sa rozne u roznych producentow, wyslanie jednego kontenetra to koszt 2200 $, do kontenera wchodzi od 20 do 70 nagorbkow, wszystko zalezy od rozmiaru, niewiem tylko jak wyglada sprawa z clem, moze ktos sie orientuje? co o tym myslicie?
nikt sie tym nie zajmuje?
Powiem szczeże to jest genialny biznes!!!!!
troche sie zorientowałem i wiem że np. u mnie w moim regionie znalazłem najtaniej pomnij 2osobowy za 12tys zł!!!! ale znalazłem stronę http://www.tanienagrobki.com.pl/ i oczom nie wierze podobny pomnik prawie identyczny 2700zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przecież to jest 9 tys mniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak masz plan, betoniarkę, i auto to spokojnie wchodź w ten interes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zatrudnić 2 ludzi i dać rozgłoś i można kasę trzepać, i to najczęściej na pomnik czeka się około miesiąca szok bo jak expresowo to 2 tys więcej, mieć na placu z 40-50 pomników do wyboru i kasa leci przykładowo dajesz cene konkurencyjną aż o 2-3tys mniej Czyli sprzedajesz pomnik za 8tys zł!!!! a kupujesz za 3tys, czyli na 1 pomniku masz5zł Podsumowują znajomy pracuje w takiej firmie i zarabja 1500-200zł tylko fakt charuje jak wuł bo on te pomniki robi u prywaciarza, w miesiącu mówi sprzedaje się około6-12 pomników nie ma różnicy ale uśredniając 9 pomników w miesiącu czyli 9x5tys=45tys w miesiącu 2pracowników na umowę zlecenie na początku 3000zł paliwo- 2000zł beton-2000zł czyli na czysto masz około 40tys zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rocznie masz na czysto:480tys!!!!!!!!!!! no ale kapitał własny musisz mieć około 150-200 tys zł aby te pomniki sprowadzić i tak jak wyżej pisałem mieć z 40-50 pomników no ale szybko się zwruci ta inwestycja pozdrawiam i życze powodzenia!!! ja żebym mial taką kasę bez wachania bym wszedł
a jeszcze jedno kolega pisał że pomnik jest każdy inny zgadza sie i temu podałem tą firme zobacz na cenny i zobacz jaką marże można dodać!!!! ze 150%
aaaaaaa i zapomniałem jeszcze zakup sprzętu do napisów
mateuszb1 wcale tak duzego kapitalu nie musisz miec, liczac ze sprowadzisz 40 nagrobkow z najtanszego ale i zarazem jednego z najbardziej popularnego granitu czyli braz krolewski razem z tablicami po 110 $ to masz kwote 4400 $ plus transport 2200 $ to daje sume 6600 $ czyli niecale 22 tys zl, plus transport krajowy mysle ze w 25 tys zl dalo by sie zamknac, teraz rozliczajac ta cala sume na ilosc nagrobkow wychodzi ze koszt kupna i sprowadzenia jednego nagrobka przy takiej ich ilosci wynosi 625 zł, sprzedaz powiedzmy ze za 3 tys zl, to masz 2375 zl zysku, plusz oczywiscie trzeba odliczyc pracownikow i paliwo oraz materialy, to chodzbys z jedngo zarobil na czysto 1500 zł i sprzedal ich w miesiacu 6 to masz 9 tys zl wiec i tak niezle, chodz w porownaniu z twoimi obliczeniami (40 tys miesiecznie) to duzo mniej ale przy takich cenach mozliwe ze sprzedaz byla by wieksza, moj najwiekszy problem w calym tym biznesie jest taki ze niemialem do czynienia nigdy z ta branza, nieznam sie na produkcji, oraz na montazu, zeby w to wejsc dosc dobrze musialbym miec kogos kto sie na tym zna dobrze od strony praktycznej, i to jest moj najwiekszy problem
odpowiedź jest prosta człowiek sie uczy na błedach tzeba na początku uczycć sie popytać do pytać i napoczątku postawić pomnik na próbe gdzies na swojej posesji tak dojdziesz do perfekcji
Interes godny polecenia tylko jestem ciekaw czy ta firma z Chin godna polecenia... duża marża i interes nigdy się nie skończy lista potencjalnych klientów rośnie.
Sprawdź również podobne tematy:
- Marmur, granit, nagrobki importowane bezpośrednio z Chin
- Nagrobki - poszukuję firmy - Współpraca ! Nagrobki granitowe ! - Zakład kamieniarski Nagrobki Parapety itp. - Zakład pogrzebowy, trumny, nagrobki - Kontrola jakości towarów z Chin, import z Chin - Import z Chin Eksport do Chin - Cło z Chin - Cło z chin? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|