|
Najlepsze konto firmowe - strona 4 |
Najlepsze konto firmowe
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Słyszałam wiele dobrych opinii o Alior banku, darmowe konto i sporo oddziałów, w przypadku konta firmowego to istotne.
właśnie o nim czytam i rzeczywiście oferta wydaje sie dośc ciekawa :)
Witam,
Alior Bank rzeczywiście dużo się o nim mówi. Porównajmy nowe konta. Alior Bank: - płacimy 50 zł miesięcznie, za średnie saldo 9000 zł. Takie rzeczy dla firmy !? - wszystkie przelewy do ZUS i organów podatkowych za 0 zł. A ile ich miesięcznie będzie. - wydanie karty kredytowej za 0 zł. A obsługa. - 10 bezpłatnych przelewów w miesiącu. Co to jest 10 przelewów dla firmy. Ogólnie to średnio. Patrzę na te punkty i odnoszę wrażenie, że trzeba było coś wymyślić, aby przyciągnąć klienta. Dużo się mówi - może dlatego, że dużo się wydaje pieniędzy na reklamę. Konto w tym Banku ma jednak wiele zalet, dostęp do pacówek, co przy większych kwotach może być istotne, duże możliwości... Jeśli zależy mam głównie na przelewach w Toyota Bank mamy 1000 bezpłatnych przelewów internetowych miesięcznie dla firm. Wracając do możliwości większe ma Bank HSBC. Business Direct to wiele możliwości: - konto firmowe - konto oszczędnościowe i lokaty - linia kredytowa a także - karta kredytowa z nieoprocentowanym kredytem na zakupy na 54 dni i limitem do 100 tyś zł - tylko 35 zł za przelew zagraniczny bez względu na kwotę tyle w kwesti możliwości, a teraz o koncie 0 zł za: - prowadzenie konta - wypłaty w bankomacie - kartę debetową - powiadomienia SMS-em - przelewy krajowe przez 4 miesiące, potem tylko 1zł za przelewy internetowe I to jest konkretna oferta. Polecam Ranking Banków Numer Jeden.
Czy ktoś ma obecnie konto w mBanku na firmę?
Czym kierujecie się wybierając firmowe konto bankowe? Na pewno saldo miesięczne, ilość przelewów, ilość wypłat z bankomatów, dostępność bankomatów. Ale czy oferując darmowe prowadzenie konta banki nie chcą nas wkręcić ukrywając koszty?
na to na pewno trzeba uwazac, wiec zanim podpiszesz umowe wylicz koszt dla konta 0zł i takiego, gdzie placi sie za prowadzenie rachunku i liczby same Ci prawde powiedza. Bo bank gdzies musi "chowac" swoją marżę - jak nie tu, to tam..
W ING jest taki motyw, ze zakladajac konto internetowe (z oprocentowaniem 0%) mozna tez otworzyc konto oszczednosciowe z oprocentowaniem >0 ;-)
wydaje sie logicznym, zeby miec takie konto, zeby "nadwyzki budzetowe" sobie na tym koncie rosly. I wszystko jest super do momentu, gdy chcesz z tego konta wyplacic pieniadze np. na ROR - okazuje sie, ze za kazdy przelew (w ramach kont nalezacych do jednej osoby) bank sciaga ..6zl. Wiec z czasem, jesli jest koniecznosc dokonywania przelewow z konta oszczednosciowego, prowizje zjadaja zyski i wlasciwie bardziej oplaca sie miec 0% ROR :) ale ogolnie, majac konto w ING od 97 roku, musze powiedziec, ze nie sa tacy zli - dostep przez siec dobry, oplaty na RORze firmowym do zaakceptowania, sporo oddzialow (przynajmniej blisko mojego miejsca zamieszkania) i stosunkowo malo awarii systemu.
A co myślicie o koncie firmowym w lukasbanku?
chce przeniesc konto firmowe z inteligo do innego banku, gdzie najlatwiej o linie kredytowa lub debet. w inteligo otzrymalem 1000zl. smiechu warte.
prosze o kontakt doradcow.
kotno w lukas banku firmowe widze ze ma w oferice tzw kredyt odnawialny, ale nie pisza ile trzeba prowadzic dziaialnosc. w moim przypadku to 9 miesiecy.
Posiadam rachunek oszczędnościowo rozliczeniowy w aliorze. Z tego co się dowiadywałem w centrali i oddziale to mogę go wykorzystywać do jednoosobowej działalności. Czy ktoś z Was korzysta z takiej opcji - jak jest wtedy z opłatami i ogólnie z awaryjnością tego banku? Zrezygnowałem z bzwbk ze względu na ich politykę oraz ciągłe awarie oraz mbanku ze względu na brak oddziału.
nikt nie korzysta z aliora?
Widocznie masz małe obroty na koncie. Wyobraź sobie że średnie saldo na koncie masz 20 tyś, obrót miesięczny na koncie 100 tyś to dostaniesz więcej niż 1000zł... Proponuję przejść się po bankach i popytać ile od nich dostaniesz. mBank chwali się że dostajesz do 10tyś na start bez względu na to jak długo prowadzisz działalność, a do 20tyś bez dokumentów... Ile w tym prawdy musisz sam przetestować. Rada na przyszłość, pchaj wszystkie pieniądze przez konto firmowe robiąc duże obroty... a unikniesz takich sytuacji jak w Inteligo.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Najlepsze konto firmowe - strona 4": - Konto walutowe jako konto firmowe ? - najlepsze konto walutowe - Konto osobiste- konto firmowe. - Konto osobiste. Które najlepsze? - Konto firmowe a US
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|