Witam,
W jakich bankach posiadacie konta firmowe? Chodzi mi o konto które jest tanie w prowadzeniu, oczywiście musi być internetowe, miła, szybka obsłga, musi posiadać oddziały.
Myślałem nad MultiBankiem, co o nim sądzicie?
Pozdrawiam
|
Najlepsze konto firmowe |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam,
W jakich bankach posiadacie konta firmowe? Chodzi mi o konto które jest tanie w prowadzeniu, oczywiście musi być internetowe, miła, szybka obsłga, musi posiadać oddziały. Myślałem nad MultiBankiem, co o nim sądzicie? Pozdrawiam
Inteligo.
10 lat mam konto w ING Banku i nie mogę zlego słowa powiedzieć. Świetne jest także konto on line w tym banku/ łatwo, przejżyscie, tanio/
Musze się zgodzić z Toffi. Mam konto w ING .. coprawda nie firmowe tylko studenckie ale nie moge złego słowa powiedzieć. Jeżeli ci naprawde zalezy na miłej obsłudze i korzystaniu z konta przez internet to polecam ING :) a oplaty wg mnie tez nie sa duze :)
A ja polecam mBank, z racji tego ze innego banku nie znam, a mam konto w mbanku i jestem zadowolony. Co prawda nie firmowe,a prywatne.
Jeżeli jesteś mikroprzedsiębiorcą to niepotrzebne jest ci konto firmowe, polskie prawo wymaga aby przy prowadzeniu działalności posiadać konto bankowe a do tego celu w zupełności wystarcza ROR. Od niedawna polskie prawa zezwala na prowadzenie transkacji firmy poprzez konto indywidualne o ile nie jest to zastrzeżone w umowie prowadzenia konta. Niestety większość banków wykorzystała tą furtkę i w regulaminie prowadzenia konta zamieszcza zapis zakazujący wykorzystywania konta indywidualnego do celów gospodarczych. Wyjątkiem jest ROR w dominet banku. Poza tym konto te wychodzi taniej niż konto biznesowe mbanku. Prowadzenie konta - 3.5/mies., przelew zewn- 0,5 (również US,ZUS), obsługa karty - 0 zł/mies, prowizja przy wypłacie w bankomacie - 0 zł. Prowadzenie konta w mbanku co prawda jest bezpłatne ale 3.5 odbijają sobie co miesiąc na obsłudze karty. Co prawda przelewy do US i ZUS w mbanku są bezpłatne ale prowizja przy wypłacie we własnym bankomacie wynosi 2 zł, przelew na konto nie będące kontem mbiznes każdorazowo kosztuje 1 zł. Chcąc w mbanku wypłacić pieniądze tracisz przy każdej okazji 1 bądź 2 zł.
Do dodatkowych korzyści należy zaliczyć fakt, iż oddział dominetu znajduje się w większości dużych miast a wpłatomaty mbanku nie wszędzie. No i oczywiście obsługa przez internet.
Chcesz wybrać dobrą oferte to musisz się zastanowic na czym ci najbardziej zalezy na tym zeby miec tanie przelewy ,tanie prowadzenie rachunku czy jakieś inne produkty cie interesują
Jesli chodzi o prowadzenie rachunku to oczywiśćie jakiś mbank lub inteligo pod warunkiem ze nie bedziesz z nimi robił nic innego
lepsza wg. mnie jest oferta LUKAS Banku :)
m.in. za darmowe przelewy
Lukas darmowe przelewy ale opłata za konto 17 zł
Czy naprawdę musza być oddziały???? Konto firmowe w VolkswagenBank jest całkowicie darmowe i przelewy są darmowe
W MultiBanku jest teraz swietna promocja związana z ich kontem Bussiness Class. Prowadzenie konta jest darmowe przez cały czas (czyli praktycznie dożywotnio), bezpłatne przelewy do ZUS i US. Przelewy do innych bankow 0,50zł.
Na BierzDotacje.pl napisałem o tym artykuł, bo masa osob pyta muszą czy mieć koniecznie konto. Nie muszą, ale to wiele utrudnia, więc chyba warto założyć tym bardziej, że jest gwarancja, że będzie zawsze darmowe. Promocja trwa do końca grudnia. Szczegóły na stronie.
Polecam ING w 100% może być również mbank (brak oddziałów -)
to jest jak widze znaczący dla ciebie warunek - czyli czyste konta internetowe nie wchodzą w grę - MGK dał ci dobre wskazówki, co do wyboru usług i cen
mbank-nie!!!postanowilem przeniesc konto firmowe do mbanku wlasnie.12 dni czekalem na dokumenty.kurier nie zabral moich xerokopii,mimo tego ze byly potrzebne.skontaktowalem sie z mbankiem.kazali je doslac faxem.dopiero wtedy aktywuja mi konto i przesla reszte potrzebna do korzystania z konta.PORAZKA!nie mam zamiaru czekac kolejnych 2 tyg.wiem,ze mbank byl pionierem,ale co z tego?czas sie dla nich zatrzymal!dobrze,ze jest wybor!
Jesli jestescie małą firemka jednoosobową to mbank lub inteligo -TAK
ale jesli jestescie firmą która potrzebuje kontaktu z doradca w sprawie produktów stanowczo NIE Są to banki typowo internetowe wiec jesli bedziecie potrzebować jakis kredyt lub np walute to nie polecam
|
|