Witam !
Mój problem polega na tym ,że mam trochę pieniędzy ok 150 tys. Ale nie mam pomysłu co z nimi zrobić, podobnie jak wielu forumowiczów, a więc temat rzeka.
Chodziło mi po głowie wiele pomysłow ale jakoś na nic się nie mogłem zdecydować. Więc postanowiłem rozłożyć moje plany na raty. A więc najpierw kupić działkę ,następnie wybudować na niej budynek ok 400 m kwadratowych z przeznaczeniem na magazyny, handel hurtowy lub produkcję a następnie w zależności od tendencji na rynku, próbować otwierać tam biznes, lub wynająć komuś.
Mam więc kilka pytań do doświadczonych:
1. Czy jest to rozsądne ulokowanie kapitału (buduję coś ale dokładnie nie wiem co tam będzie)
2.Czy w razie gdyby plany zakończyły się klapą będę mógł to odsprzedać bez straty (budynek z działką)
3.Czy decydując sie na taką inwestycję najpierw założyć DG a potem budować czy raczej odwrotnie?
Mieszkam w małej miejscowości ok 4 tys. mieszkańców, przez którą przebiega ważna trasa międzynarodowa. W okolicy dominują firmy produkcyjne ze względu na niskie koszty pracy, jest to teren raczej ubogi choć nie najbiedniejszy w Polsce.