|
Najskuteczniejsze formy reklamy stron internetowych - strona 3 |
Najskuteczniejsze formy reklamy stron internetowych
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Oczywiście pozycjonowanie to podstawa i trzeba mieć na uwadze że np. sprzedajesz odkurzacze to wypozycjonowanie na słowo np. "agd" będzie trwało bardzo długo. Lepiej wtedy zlecać pozycjonowanie na mniej konkurencyjne frazy - osoby pozycjonujące powinny wiedzieć :) Po za tym Adwords. Wiem zaraz usłyszymy dużo komentarzy że drogo itd. Przy rozsądnej optymalizacji można mieć całkiem dobre źródło odwiedzin. No i nie oszukujmy się dzisiaj na reklamę trzeba coś płacić, takie czasy.
A ja wam powiem że wszystko zależy od produktu lub usługi która chce się promować.
Od ilośći wyników w google. Od strony lub sklepu internetowego. Od grupy docelowej. Pozycjonowanie jest na pewno najlepszą formą i na dłuszy okres najtańszą, jednak w przypradku startupów nie zawsze najlepszy wybór. Żeby się profesionalnie przygotować to marketingu w sieći trzeba dużo rozmów, ogólną strategie marketigową i pieniążków ;)
Pozycjonowanie daje efekt dopiero po kilku miesiącach.
Czyli to co zrobisz dzisiaj da jakiś efekt za miesiąc lub dwa ; ale tylko długotrwałe i systematyczne działanie doprowadzi cie do celu. Jest jeszcze mały problem z nowymi stronami odnośniki do nich powinny naturalnie pomalutku się zwiększać. Nagły wzrost linków do świeżej witryny może sprowadzić na nią nieprzyjemności od googla. Niestety nie wiem jak to dokładnie wygląda , jak na razie sam poznaje podstawy.
Najskuteczniejsze działania to pozycjonowanie, AdWords i prowadzenie biznesu tak aby inni chcieli go polecać znajomym. Bo to właśnie z polecenia są najlepsze deal'e! : )
najskuteczniejsze jest tzw. pozycjonowanie long tail. piszesz tyle tresci na stronie, ile sie da i po pewnym czasie (rok) to procentuje :) pogooglaj za terminem long tail. plusem jest tez, ze moze byc darmowe, jesli samemu piszesz artykuly.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Najskuteczniejsze formy reklamy stron internetowych - strona 3": - Projektowanie stron internetowych, sklepów internetowych, re - nowe formy reklamy - Nowe formy reklamy !!! - Nowe formy reklamy !!! - Nowe formy reklamy !!!
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|