|
Najwięszy kapitał to coś co mamy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Moim kapitałem jest jednorodzinny dom z niedużym ogrodem położony około 50 metrów od kościoła z cmentarzem, w centrum 130 tysięcznego miasta. Macie pomysł co można wycisnąć z takiego usytuowania? W niedzielę koło mojego domu przechodzi setki ludzi w różnym wieku, całe rodziny, starsi i młodzież. Mam również trochę oszczędności około 60-70 tyś zł i serdecznie dosyć pracy dla mojej wiecznie niezadowolonej i znerwicowanej szefowej.
Pierwsze, co nasuwa mi sie do glowy to jakis stragan ze zniczami i kwiatami na groby. Pozniej - jakies stoisko z drobiazgami dla dzieci, zabawkami etc. Na niedzielny handel to chyba najlepiej sie nadaje:)
A co myślisz o lodach, kręconych z maszyny typu AMERIKANOS następnie namaczanych w płynnej czekoladzie i obtaczanych bakaliami. Takie właśnie można kupić min.w Kołobrzegu na promenadzie. A może gofry. Fornetti?
Bezdotykowa myjnia samochodowa. 40 tys zł dostaniesz od Unii, dołożysz 70 tys i bedzie super. Mam namiary na wszystko dotyczące tej myjni, urządzenia, separatory, wiaty, jak budować, z czego, co gdzie załatwić, biznes plan, jak dostac dotcje, jak sprątasć, jakie wymogi srodowiskowe itd.
..zalezy jak dokladnie masz usytulowany ten domek....znicze, kwiaty, ciekawe kompozycje..mozesz skonczyc jakis kurs florystyczny i robic piekne bukiety nie tylko na te smutniejsze okazje..no i choc wiadomo ze najlepsze obroty sa kolo listopada, to jedna ludzie umieraja caly rok..duzo osob tez odwiedza bliskich na cmentrzu i wtedy moga zaopatrywac sie u ciebie..
lody, gofry..to ladnie schodzi wlasnie w takich turystycznych miejscowosciach w okresie letnim...ale czy zejdzie kolo cmentarza w zakladam zwyklym miescie?
do tego jakiś mały grill+ muzyka country to tez dobrze schodzi po pogrzebie kazdy sobie stapi na piwko i karkówkę , posłucha muzyki luisa , jak czytam czasem coś co wymodzisz to sie tak zastanawiam , skad taka fantazja u gospodyni domowej , u kogoś kto nigdy nie prowadził biznesu i nie ma o tym pojecia taka polska Dżejn Rołlings , niestworzone historie
ucze sie od takich geniuszow biznesu jak ty :P
a ja zaproponuje sprzatanie grobów..mycie, koszenie trawy, zapalenie znicza, zamiatanie itp.
|
|