Chcesz uzyskac dofinansowanie z urzedu pracu na swoj pierwszy biznes?Nic trudnego.. Wystraczy napisac porzadny biznes plan i kredyt bezzwrotny jest Twoj...
Nie wiesz jak to zrobic??POMOGE!!
Chetnych zapraszam
|
Napisze biznes plan a Ty dostaniesz dofinansowanie z UP |
Napisze biznes plan a Ty dostaniesz dofinansowanie z UP
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Chcesz uzyskac dofinansowanie z urzedu pracu na swoj pierwszy biznes?Nic trudnego.. Wystraczy napisac porzadny biznes plan i kredyt bezzwrotny jest Twoj...
Nie wiesz jak to zrobic??POMOGE!! Chetnych zapraszam
"Kredyt bezzwrotny"? A co to takiego? Jakaś nowa forma aktywizacji bezrobotnych? Rozumiem, że "porządny" biznesplan to z polskimi znakami? ;-)
Ta forma pomocy bezrobotnym dziala od kilku lat... Pomimo,ze mnie nie dotyczy fakt - bezrobocia, troszke sie tym ineteresuje, napisalam kilka biznesplanow, na ktore znajomi dostali dofinansowanie rownowartosci 5-6 najnizszych krajowych wynagrodzen(w zaleznosci od roku) czyli ok. 11 tys-13 tys.zl z czego jedyny najistotniejszy wymog to oplacac sobie ZUS, który przez pierwsze lata nowo powstalej dzialalnosci jak wiemy jest niewielki [(ok 300 zlx12 m-cy) - to chyba "pikus"....] O te polskie znaki nie obawiaj sie... ;p ;)
Ja tam znam jedynie dotację. O cudach o których piszesz nie słyszałem.
5-6? I najniższych? Czyli powinno być jakieś 6-7 tysięcy a nie 11-13.
Ja tam się nie obawiam. Ale niektórzy powinni.
srednia krajowa np. za II kwartal to 2.703, 41 zl... wiec sobie policz;)
Jaka jest średnia to ja wiem. Ale Ty piszesz o "najniższym krajowym wynagrodzeniu". Zdecyduj się.
Witam, potrzebuje Biznes Plan Zakładu Cykliniarskiego,
a jaka cena takiej usługi i w jakim czasie możesz ją wykonać ?
witam potrzebuję biznesplanu na sklep internetowy
wszystkie biznes plany moge napisac... potrzebuje jednak do tego kontaktu z Toba! i mnostwa informacji... prosze o prywatne wiadomosci
Temat wątku zachęcający, ale ...
... nikt nie zagwarantuje że nawet dobrze napisany BP da 100% gwarancję uzyskania dotacji. BP tak właściwie to każdy musi zrobić sam, co najwyżej z czyjąś pomocą, bo to przecież my wiemy co chcemy robić. Ponadto kompetencje ewelinki64 przebadał nam _Wojtek_ pozdrawiam ;)
Ewelinka - jeśli chcesz zarobić, to zacznij pisać biznes plany pod dotacje z UE. To co przygotowuje się dla UP trudno nawet nazwać biznes planem... A nie widzę większego sensu w pisaniu za kogoś, bo samo wytłumaczenie Ci co i jak działa w danej branży zajmie więcej czasu niż napisanie tego wszystkiego samemu.
Już pomijając to, że punktują bardziej widzę, umiejętności, doświadczenie i kontakty osoby ubiegającej się o dotację, niż sam biznes plan...
Chce otworzyć firmę-import i handel częściami do aut,potrzebuję pomocy przy biznes planie-jaki był by koszt?
hej byla bym zainteresowana prosze o kontakt na priv gg 7793236 z gory dziekuje
Dołączę się do dyskusji bo i jedna i druga strona ma troszkę racji. Z urzędu pracy dostajesz kredyt na start a nie jakąś dotacje lub coś podobnego. Kredyt ten jest jednak na dość dogodnych warunkach. Jest oprocentowany lombardowo. Następna rzecz to jeśli masz swój biznes ciągle w tym samym miejscu to po dwóch latach zostaje umorzona pożyczka. To są główne zalety tej pożyczki. Jednak w każdym mieście może to troszkę odbiegać od tego co pisze ale będą to minimalne odchylenia. No i każdy urząd daje inną kwotę maksymalną. Do tego przeważnie raz na pół roku zbiera się komisja która przydziela kredyty bo nie każdy dostaje je.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Napisze biznes plan a Ty dostaniesz dofinansowanie z UP": - napisze biznes plan - napiszę biznes plan każdemu - Kto napisze Biznes Plan Kraków ???? - NAPISZĘ ZA CIEBIE BIZNES PLAN - Napiszę biznes plan, wypełnie wniosek
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|