|
Naprawa odzieży |
Naprawa odzieży
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam chciałabym otworzyć DG w zakresie naprawa odzieży ale mam obawy przed tym czy to wyjdzie na dobre.Posiadam duże doświadczenie jeśli chodzi o szycie mam dobre maszyny (overlock,stębnówke przemysłową).Obecnie pracuję w znanej firmie zagranicznej i mam dosyć chodzenia do pracy w systemie 4-ro zmianowym za 1150 zł.Po pracy doszywam w domu mam wielu klientów .Mieszkam przy granicy w 20-sto tys. miasteczku.Proszę o informacje czy taki interes jest dochodowy(ja nie chcę zarabiać milinów mam dosyć jak ktoś stoi mi nad głową i mówi że ciągle im mało .jak dojdziemy do normy to obniżają nam czas i tak koło się kręci ).Dziękuję za odpowiedzi.
Myślę, że naprawa odzieży to niekoniecznie najlepszy pomysł. Jest teraz tyle możliwości kupienia tanio ubrań... Lepiej już, moim zdaniem, spróbować coś szyć od zera. Trzeba tylko znaleźć niszę w rynku - pomyśleć, co by można było sprzedać...
Dziękuję bardzo za podpowiedz.Pomyśle nad tym.
Jesli masz klientów, to dlaczego nie, ale tak jak powiedzial przedmowca moze warto zastanowic sie takze nad szyciej od "zera". Wszystko zalezy od tego jaka jest konkurencja, jesli jej nie ma w jednym z wymienionych przykladow, to warto zaczac. Zawsze to lepsze niz pracowac na kogos.
Także szyję od podstaw całości odzieży (dużo żakietów dopasowuję odzież do figury ,poprawiam dzinsy głównie pas z tyłu).Mam dużo klientów i czasami muszę odmawiać na brak czasu,niektórzy się dziwią że chodzę do pracy a nie jestem na swoim.Zdecydowałam już od następnego miesiąca idę na swoje ,trzymajcie za mnie kciuki .Myślę że jak nie spróbuje to mogę kiedys tego żałować.Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Naprawa odzieży": - Naprawa aut - Naprawa - Notebooki - naprawa - Naprawa mebli - serwis -agd-naprawa
• Strona 1 z 1
|
|