Witam , jako iż mam możliwość stworzenia DARMOWEGO narzędzia służącego wszystkim przedsiębiorczym ludziom, postanowiłem zbudować katalog firm , wraz z wieloma udogodnieniami dla Przedsiębiorców.
Obecnie takie katalogi służą tylko do publikowania ofert danej firmy , ja oraz mój zespół postanowiliśmy stworzyć wirtualne biuro ( technologia głównie php + ajax).
Od około 1 tygodnia zastanawiałem się co było by przydatnego w takim internetowym biurze, oto moje obecne pomysły:
-książka telefoniczna, będzie możliwość pobrania i automatycznej aktualizacji z telefonu komórkowego, no bo po co po kolei przepisywać. Dodatkowo będą opcje umożliwiające wysyłanie kilkunastu sms naraz do wybranych numerów lub do wybranej grupy kontaktów .
-Notatnik, będzie można tworzyć notatki dotyczące wszystkiego, będzie również możliwość tworzenia plików takich jak w exelu.
-Kalendarz, będzie każdy mógł samemu wpisywać swoje zdarzenia, oraz będą dodane specjalne daty, takie jak dziś ostatni dzień rozliczenia się podatkowego lub Spotkanie informacyjne nt. Programu Innowacyjna Gospodarka ( co do tego 2 będzie można wejść i więcej się dowiedzieć o tym spotkaniu oraz będzie możliwość zadeklarowania swojej obecności)
-Przeglądanie ofert hurtowni z całej polski w jednym miejscu
-mini portal informacji biznesowych, czyli jak się rozliczać , jak zmniejszyć swój podatek itp.
-ktoś kto inwestuje na giełdzie będzie mógł włączyć sobie dodatkową opcje podglądu notowań interesujących go spółek i w dowolnym miejscu ją ustawić
-Telefonia VoIP , tu planujemy rozpocząć współpracę z którąś z już istniejących sieci.
Wszystko to będzie podzielone na segmenty , każdy będzie mógł sobie samemu ustawić swój "pulpit" , będzie można włączać/ wyłączać dane opcje, przestawiać. Każdy segment będzie używał technologi ajax dzięki temu nie będzie potrzeby ciągłego odświeżania strony.
PODKREŚLAM CAŁA PLATFORMA BĘDZIE DARMOWA.
Tak, więc jak uważacie czy Wy skorzystalibyście z tego typu narzędzia ? Co jeszcze uważacie, że było by przydatne ?
Pozdrawiam i proszę o konstruktywne wypowiedzi.