|
Nauka Jazdy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czesc Witam zastanawiam sie nad otwarciem szkoly Jazdy .jak myslicie czy to dobry pomysl na biznes,jakie koszta ? i co z pozwoleniami ? Za informacje z gory dziekuje
Tylko na jedno pytanie znam odpowiedź - to biznes oblegany przez klientów. Szczególnie w lato walą tam ludziska, teraz każdy chce mieć prawko.
Nie prowadziłem szkoły jazdy więc nie wiem jakie koszty itd.... Na pewno jest potrzebny lokal do prowadzenia wykładów, tabor samochodowy, zatrudnieni instruktorzy...
z tego co ostatnio slyszalem to:
-koszty za testy dla przyszlych instruktorow to kilka tysiecy zl -nalezy miec 3 letnie dos. w prowadzeniu auta (3 letnie prawo jazdy) -kupno auta , przy dzisiejszych standardach +Panda +Punto grande +punto 2 ceny wachaja sie miedzy 16 tys a 45 tys -nie oplaca sie jeździc tylko na benzynie dlateo instalacja gazowa tez napewno ponad 1000 zl -koszty remontowe auta ( pedaly po stronie pasazera) -otworzenie działalności gospodareczej -koszty wynajmu placu manewrowego W duzym stopniu otwarcie takiej dzialanosci zalezy od wielkosci miasta. Moje miasto liczy ok 63 tys ludzi a aut z litera "L" jezdzi naprawde duzo dlatego np u mnie nie oplaca sie tworzyc kolejnych. Jesli jednak u ciebie jest tego malo to warto sie nad tym zastanowic bo napewno koszty po pewnym czasie sie zwracaja i mozesz naprawde sporo zarobic.. oczywiscie jesli wyrobisz sobie nazwisko... pozdro
Hey też jestem z Leszna. Mój qmpel ma nauke jazdy. Sam kurs na instrukytora nauki jazdy to wydatek 2500 zł
|
|