|
Nauka jazdy |
Nauka jazdy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
odsnienie tematu czy mglby mi ktos pomoc otorz chce zrobic uprawnienia na nauke i rozpoczac dzialalnosc tylko nie wiem jak to zrobic wiec prosze o pomoc
Idź do ośrodka egzaminacyjnego i tam ci wszystko powiedzą. Ja wiem tylko tyle sam kurs na instruktora kosztuje 2500 zł Spróbuj też umieścić swoje zapytanie na forum http://www.prawko.gery.pl Tam prędzej znajdziesz osoby siedzące w tym temacie.
Kup sobie "Kodeks drogowy". Tam masz wszystko dokładnie napisane (dział IV, rozdział 2).
A tak w skrócie to: najpierw musisz zrobić kurs na instruktora, kosztuje ok 2500zł i trwa jakieś 4 mies. Jak już skończysz kurs to będziesz musiał zarejestrować działalność gosp. w zakresie prowadzenia ośrodka szkolenia kierowców. Ale żeby zarejestrować taką działalność musisz spełniać określone warunki. Chodzi tu głównie o warunki lokalowe, wyposażenie dydaktyczne, plac do wykonywania manewrów oraz co najmiej jeden pojazd przystosowany do nauki jazdy. No i musisz mieć zatrudnionego co najmniej jednego instruktora (ale jeśli ukończysz kurs to sam będziesz instruktorem i będziesz miał to z głowy) Przed tobą bardzo długa droga!!! Powodzenia
Być może zainteresuje Cię ten artykuł:
Szkoła na kółkach Artykuł z Rzeczpospolitej na temat proadzenia działalności OSK. W skrócie, coś na czym kokosów prawdopodobnie NIE zbijesz, ale jeśli lubisz poznawać nowych ludzi i jeżdzić przez kilka godzin dziennie samochodem (jako pasażer) to może to być coś dla Ciebie. PS. Zawsze podziwiam instruktorów w samochodach bez klimatyzacji przy ponad 30 st. upałach.
bylem taksowkarzem to juz nic mnie nie zdziwi awet najgorsze upaly
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nauka jazdy": - Nauka Jazdy - nauka jazdy - nauka jazdy - NAUKA JAZDY - Nauka jazdy?
• Strona 1 z 1
|
|