|
NAUKA JĘZYKA PRZEZ INTERNET |
NAUKA JĘZYKA PRZEZ INTERNET
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam serdecznie pisze po raz trzeci. wasze opinie na poruszane przeze mnie tematy (prasowanie koszul i pralnia samoobsluowa w miesteczku uniwersyteckim) nie spotkaly sie z wiekszym zainteresowaniem, a przy okazji, nie przekonaly mnie do ich wdrozenia w zycie. pomysl, ktory obecnie "chodzi" mi po glowie, to nauka językow obcych przez internet. takie programy jak skype czy gg sa chyba przeciez programami nie wymagajacymi licencji? a wiec oferta kierowana bylaby do szkol (raczej wiejskich), ktore posiadaja male salki internetowe. wiem, ze w moim regionie - jedna z wiekszych firm - fundowala takie sale:-). z "przeciekow wiem, ze takich komputerow jest okolo 1000 sztuk. ponadto, chce poszukac klientow wsrod osob niepelnosprawnych:-) . w koncu to tez sa ludzie normalni, tyle ze pewnie spora czesc nie jest w stanie zapisac sie do szkoly jezykowej ze wzgledu np. na takie przeszkody jak dwa - trzy schodki, czy tez godzina kursu nie odpowiada, bo akurat w rozkladzie jazdy autobusu miejskiego, nie ma zagwarantowanego autobusu niskopodlogowego. a wiec, moja prosba do was: - co myslicie o pomysle? - z jakiego programu, komunikatora skorzystac, zeby wszystko dzialalo legalnie w ramach praw autorskich? - czy dostrzegacie inne grupy potencjalnych klientow, ktorzy waszym zdaniem mogliby sie zainteresowac temate? - jesli jest wsrod was informatyk, to prosze o rade dot. wymagan sprzetowych. pozdrawiam cieplo czekam na wszelkie sugestie ania
witam
chyba moj post z racji umiejscowienia na dalszych stronach nie zostal przeczytany, heheh; bo nie wierze, ze pomysl jest az tak beznadziejny ;-) prosze: wyrazcie swoja opinie. licze na klientow niemobilnych i szkoly pozamiejskie wyposazone w sale internetowe. pozdrawiam
Witaj
Ja uważam że pomysł jest dość dobry. Ciąg do nauki języków obcych jest duży. W większych i średnich miastach jak grzyby po deszczu ostatnimi laty powstawały liczne szkoły językowe. Wiec pomysł na kolejną ale inną od pozostałych chyba jest trafiony. Ofertę warto skierować głównie do mieszkańców małych miasteczek i wsi. Ale czy przyjmie sie to przez internet ??? Trudno powiedziec .W niektórych aspektach życia kontakt bezpośredni jest niezastąpiony. Musisz porozmawiać z osobami uczącymi czy jest to możliwe ( kolejny problem na dzisiaj to znalezienie osób które by uczyły tych języków). Co do komunikatora to myśle ze np. skype z obrazem albo stworzenie własnej stronki z np. Video-chatem Pozdrawiam
Dobry pomysł, zwykłe E-kursy.
1. Stała substrykcja (mailingi do zapisanych osób, z kursami i zadaniami do wykonania) 2. E-platforma: VIDEO LEKCJA LIVE (video chat) Ale: Musisz mieć dużo rekomendacji lub dać kilka lekcji "na próbe", chyba że podpisujesz umowę z uczestnikami iż uiszczą zapłatę za kurs po jego zakończeniu (chodź to ryzykowne) Grupa docelowa: Inwalidzi Czy ludzie ze wsi? Nie bardzo, nie każdy na wsiach ma dostęp do internetu. Można to zrealizować z funduszów unijnych, jako nowatorskie rozwiązanie edukacyjne. B. podoba mi sie ten pomysł. Powodzenia w realizacji :) P.S. Chętnie zajmiemy się przygotowaniem e-platformy (strona www, promocja, video streaming)
Mogę wam wypróbować taką formę nauki i wystawić opinię. Właśnie szukam czegoś dla siebie ;) Angielski
Przeczytaj również posty podobne do tematu "NAUKA JĘZYKA PRZEZ INTERNET": - LingoLab.pl - Nauka języka angielskiego przez internet - Au pair Opiekun/ka praca i nauka języka obcego za granicą - GRA PRZEZ INTERNET - Tv przez internet - 1zł.przez internet.
• Strona 1 z 1
|
|