|
Nazwa firmy czyszczenie dywanów, czyszczenie kafelek i fug |
Nazwa firmy czyszczenie dywanów, czyszczenie kafelek i fug
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich mam parę pytań dotyczących mojego biznesu który jest w trakcie tworzenia zakładam firmę usługową która zajmować się będzie:czyszczeniem tapicerki samochodowej,meblowej, czyszczenie dywanów, czyszczenie kafelek i fug. Działać będę na sprzęcie profesjonalnym KARCHER na którym do taj pory pracowałem.Pytania jakie mam to jak nazwa firmę oraz jak się zareklamować. proszę o odp z góry wszystkim dziękuje proszę też o wypowiedz tych którzy się znają na tym bądź działają w tej branży.
Moim zdaniem, nazwa firmy, w twoim przypadku, nie ma wielkiego znaczenia.
(Przyjmuje zalozenie, ze bedziesz uslugi wykonywal u klientow) Dwie absolutnie najwazniejsze sprawy: 1) Internet - MUSISZ byc mozliwy do znalezienia w google. To sie wiaze z odpowiednia domena i zabawa w SEO. Strona firmy nie musi byc portalem, wazne, by ktos szukajacy interesujacej go uslugi np.: "czyszczenie dywanow" znajdywal wlasnie Ciebie! Nazwa domeny/strony nie musi byc nazwa firmy. Zreszta w Polsce, samozatrudnieni prowadza firmy pod swoim imieniem i nazwiskiem. Tak zwana "nazwa" to tylko dodatek. 2) Jakosc uslug jest gwarantem sukcesu. Specyfika twojego biznesu, jest to, ze zadowoleni klienci beda wracac. Po pol roku? Roku? Spraw by kazdy klient byl zadowolony a po jakims czasie, bedziesz mial wiecej pracy niz jestes w stanie ogarnac. Spraw by klient byl tak zadowolony, by z checia polecil cie znajomym, a mozesz z malego biznesu zrobic ogolnopolska firme. NIGDY nie daj klientowi do zrozumienia, ze jest tylko dawca pieniedzy. Klient musi sie czuc jak ktos wyjatkowy i to w zasadzie wszstko. Powodzenia.
Jeśli myślisz o zaistnieniu w internecie, szukając nazwy sprawdź czy domena z twoją nazwą jest wolna.
Pozdrawiam, Katarzyna Gruszecka
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nazwa firmy czyszczenie dywanów, czyszczenie kafelek i fug": - czyszczenie dywanow i tapicerek - Czyszczenie dywanów-pozyskiwanie klientów - profesionalne czyszczenie dywanów samochodow - czyszczenie dywanów, obic meblowych i tapicerek - czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek
• Strona 1 z 1
|
|