|
Nazwa firmy z obsługą informatyczną firm |
Nazwa firmy z obsługą informatyczną firm
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Chcę założyć sklep / serwis sprzętu komputerowego z obsługą informatyczną firm, szukam pomysł na nazwę firmy.. wszystkie pomysły jakie miałem są do niczego a fajne nazwy są już zajęte... może ma ktoś pomysł na nazwę firmy komputerowej? :)
Mój kumpel otwiera właśnie taki serwis i sklep. Najlepsza jest mieszanka: np. masz na imię Marek to Komp-Mar albo Mar-Komp, Kompmar, itp. Nie warto wymyślać trudnych nazw tylko takie, które się skojarzą ;)
No własnie już tak kombinowałem ale wychodzą mi tak głupie nazwy, że wstyd by było firmę reklamowac hehe.. :) może ktos jeszcze wymyśli jakąś fajną nazwę? albo cos dopowie ;)
Jak masz na imię?
Nazwy, które wy proponujcie tj. imie + komp to najgorsza mozliwa rzecz. Takie nazwy stosowalo sie w latach 90. gdy szalal raczkujacy kapitalizm. Radze zweryfikowac swoje plany co do nazwy. Mnie nazwy typu MAREX, KOMPMARK wrecz odrzucaja i wzbudzaja we mnie litosc. Taki sklep kojarzy mi sie z ledwo prosperujaca firma spod Radomia.
Absolutnie się z tym nie zgodzę! Wykwintne nazwy to mogą mieć agencje interaktywne, a nie zwykłe serwisy komputerowe. Tak więc bez szaleństw... Jeden z kolegów wymyślił taką "nowoczesną" nazwę na serwis, że klienci nie mogli jej zapamiętać. I po co to? Moim zdaniem przy serwisie komputerowym nazwa jest o tyle ważna, żeby się odpowiednio kojarzyła. I to wszystko... Myślę, że imię + komp znakomicie się tu sprawdza.
Wiesz co to jest myślenie stereotypami? Następnym razem zanim coś napiszesz to przemyśl to wcześniej. Twój post mnie odrzuca i wzbudza we mnie litość.
Jak jesteś dobry i masz małą firmę - to Twoje nazwisko może być Twoją nazwą i marką (chyba że nazywasz się psikuta :)).
Marcin :-)
Hmm... Faktycznie trochę ciężko ;) Idę teraz na miasto pozałatwiać kilka spraw. Po drodze się nad tym zastanowię. Jak coś mi przyjdzie do głowy to napiszę. Pozdrawiam
hehe, faktycznie ciężko wymyślić do tego imienia nazwę firmy :)
Ok, nie moze byc przekombinowana, ale od imienia i komp, to naprawde przeżytek. Myslisz ze ktos bedzie sie zastanawial czy to był Maciej czy Marcin? Że tak myśląc, prosto i bez pomyslu, bo taka prawda, nie trafi do twojej konkurencji. W koncu wystarczy ze kilku z imionami w Polsce tak zrobi i juz nie jest to nic oryginalnego, ginie w tłumie. Nie musi byc to nazwa przebojowa, ale dobra musi byc, bez tego zwl. w internecie ciążko cokolwiek zdziałać.
Jak chcesz prof. nazwy to wspolpracuje z grupa osob od nazw, robimy je na zamówienia dla roznych firm, malych i duzych, chętnie pomożemy. Na pewno bedziesz mial nazwe dobrą, taką, jaka bedzie pasować do tego co robisz. Szczegóły na pw.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nazwa firmy z obsługą informatyczną firm": - Obsługa informatyczna firm - do jakich firm uderzać? - Obsługa informatyczna firm - Outsourcing IT - obsługa informatyczna firm - Obsługa Informatyczna Firm! Serwis! - Profesjonalna obsługa informatyczna
• Strona 1 z 1
|
|