wITA
Prowadzę od jakiegoś czasu własny gabinet fizjjoterapii, chciałbym podpisac umowę z NFZ - etem, żeby to oni płacili mi za każdego klienta. Czy ktoś się orientuje jakie wymogi muszę spłenić, żeby dostać szyld NFZ?
|
NFZ |
NFZ
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
wITA
Prowadzę od jakiegoś czasu własny gabinet fizjjoterapii, chciałbym podpisac umowę z NFZ - etem, żeby to oni płacili mi za każdego klienta. Czy ktoś się orientuje jakie wymogi muszę spłenić, żeby dostać szyld NFZ?
Sprawdź na lokalnej stronie NFZ, zazwyczaj sa ogłaszane konkursy na dostarczanie świadczeń.
NFZ włąsnie lukałem i nie mogłem tam znaleźć żadnego info. Jedyną droga jest konkurs czy są jeszcze inne możliwości?
Oj nie znam tematu dobrze, ale rozmawiałem kiedyś z osobą narzekającą na konkursy i nic o innych możliwościach wejścia na rynek nie mówiła.
a można wiedzieć czemu narzekała?
Korupcja.
Nie ma żadnych innych możliwości. Prawie wszystko co jest państwowe lub samorządowe podlega Prawu o zamówieniach publicznych. A więc przetargi, konkursy itp. Konkursy są przeprowadzane w oddziałach wojewódzkich NFZ (być może jednak, że te które mają zasięg większy również w centrali NFZ). Polecam wizytę w oddziale wojewódzkim NFZ, właściwym dla miejsca prowadzonej DG.
Mverick, moja nazeczona jest pielegniarka i myslelismy nad otwarciem takiego biora z pielegniarkami srodowiskowymi niestety jesli nie masz placow i poparcia gdzies wyzej mozesz zapomniec o wygraniu jakiego kolwiek konkursu/przetargu. Albo dasz w lape albo patrzysz jak ktos inny daje...
chyba ze tak sie uda, ze nikt inny nie bedzie wstanie spelnic danego zapotrzebowania (no ale lekarze maja na tyle kasy by otworzyc kazda przychodnie i czerpac z tego dodatkowe zyski...)
Dzięki za info,jak to w polsce - ciężko się gdzieś przebić heh;]
Faktycznie jest ciężko, ale zamówienia przetargowe maja tą zaletę, że budżetówka płaci - odpada więc ryzyko niezapłacenia za towar, czy usługę. Ale trzeba być naprawdę dobrze przygotowanym, profesjonalnym i sprytnym, żeby wygrywać przetargi i konkursy. Przetargi i konkursy mają tą specyfikę, że nie tylko aspekt korupcyjny decyduje o zwycięstwie, ale również ilość oferentów. Jeżeli rozważasz udział w konkursie, to sprawdź jak działa i czy jest konkurencja w tej branży. Brak konkurencji jest często atutem, a poza tym rozważ spółkę z lakimiś lekarzem z układami.
Mówicie Ludzie bzdury -(z całym szacunkiem), startuję w takch konkursach od 1999 roku - to nie ma nic wspólnego z przetargami w zamówieniach publicznych. Jeśli jesteś zainteresowany tym, abym poprowadził Ci taki konkurs to zapraszam moje gg 183979
Dzięki za info, jak coś to się odezwę, a tak na marginesie - sam nie dam rady poprowadzić sobie takiego konkursu?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "NFZ":
• Strona 1 z 1
|
|