syksyk napisał(a):
Regulamin (albo zasady - jak zwał tak zwał) na znanym, największym, polskim portalu aukcyjnym zabraniają dodawania gratisów do przedmiotów aukcji :)
Jest cala masa aukcji z gratisami.
|
Nie moge czegoś sprzedać ale mogę dać to gratis? - strona 2 |
Nie moge czegoś sprzedać ale mogę dać to gratis?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jest cala masa aukcji z gratisami.
Witaj
Dodawanie gratisów to jest obejście przepisów przez wielu użytkowników ! Podam ci na przykładzie Sprzedaży Smyczy za 650 zł + Gratis Pies ! Lub "Mam do oddania szczeniaki sznaucera, gratis, jedyna opłata to 400 zł za dotychczasowe utrzymanie" Od początku stycznia w życie weszły nowe przepisy, które zabraniają handlu m.in. psami bez rodowodu z tzw. dzikich hodowli. Hodowcy jednak znaleźli sposób, aby obejść te przepisy właśnie w ten sposób ! Myślę ze to działa w każdej albo prawie każdej dziedzinie produktów ! Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić pozdrawiam
A co gdy firma zakupi towar w hurtowni i dostaje np 2szt gratis lub jakies dodatki gratis? Moze je wowczas sprzedac, czy musi ewentualnie tez dodac jako gratis?
najpierw radzę się zapoznać z nową ustawą o gratisach
skonczyło się darmowe rozdawnictwo no moze nie do kknca skonczyło ale są ograniczenia , ewidencjie i inne pierdoiły przeciwko czemu protestuje np PIAP i zbiera podpisy pod petycją do ministerka
Podaje linka odpowiedniego do tematu Kto jest zainteresowany proszę przeczytać !
http://www.tvn24.pl/12690,1733096,0,1,k ... omosc.html
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nie moge czegoś sprzedać ale mogę dać to gratis? - strona 2": - Do ilu szt./zł mogę sprzedać - DOTACJA Z EFS, CZY MOGĘ SPRZEDAĆ PRZEDMIOTY?? - jak legalnie mogę sprzedac bez faktury - Czy mogę sprzedać weksle? jeśli tak to komu? - Kupiłem na PAragon, moge sprzedać na FVAT?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|