|
Nieruchomości i Prawo |
Nieruchomości i Prawo
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mój pomysł realizuję od 4 lat z powodzeniem. Prowadzę kancelarię prawną i obrót nieruchomościami. Mam teraz pomysł, żeby rozszerzyć działalność na kilka miast. Chcę sprzedać swój know-how tym, którzy chcieli by mieć podobną kancelarię, ale niekoniecznie muszą mieć licencję pośrednika w obrocie nieruchomościami. Osoba, która wejdzie w ten biznes podpisuje ze mną umowę zlecenia i ja pomagam od podstaw budować jej ten biznes. Co Wy na to ?
Dzielę się z Wami moim know how. Wy zarabiacie i ja mam z tego procent. Inwestycja 5000 zł.
Może podam więcej szczegółów. Prowadzę ten biznes i chciałbym poznać Wasze opinie czy to ma sens.
Osoba współpracująca ze mną musiałaby wynająć biuro przy jednej z głównych ulic miasta, dzielnicy, etc. Sądzę, że na początek przychód z działalności prawniczej ( moja obsługa ) - 4500 - 6000 zł/ mc Sprzedaż w pierwszym roku np. 6 mieszkań x średnia cena 200 tys. zł = 1200 000 złx 5% prowizji - 60000 zł/rok. Koszty - lokal+media ( 25 % przychodów ), reklama ( 20 % ), moje wynagrodzenie ( 10 % przychodów ), ZUS ( 5 % )
witam jestem zainteresowany panska propozycją prosze o wiecej szczegołów, miasto ok 70 tysiecy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nieruchomości i Prawo": - Prawo Poboru, Prawo do akcj, itd . - prawo - Pośrednictwo a prawo. - Komornik, czy ma prawo - Prawo Celne w UK
• Strona 1 z 1
|
|