Każdy kto chce podzielić się swoją wiedzą na temat finansowej niezależności lub uzyskać jakieś informację na ten temat powinien włączyć się do dyskusji. A mianowicie w finansowej niezależności chodzi o to aby mieć dużo pieniędzy i nie kosztem całego dnia w pracy pracując dla pracodawcy. Tylko żeby pieniądze pracowały dla nas. Dla każdgo jest to osobna kwota.. bo chodzi o to, żeby mieć więcej z przych pas niż koszty miesięczne. Po osiągnięciu Finansowej niezależności mamy cały dzień wolny, cały czas dla siebie a mimo to mamy pieniądze. Ale żeby to osiągnąć to nie jest łatwa droga. Żeby ją przebyć należy przeczytać książki związane z Niezależnością finansową np.: ,,Bogaty Ojciec Biedny Ojciec'' lub włączyć się do dyskusji.
Moim zdaniem niezależność finansową dają:
udziały w różniastych spółkach - dywidenda....prawa autorskie, patenty, tantiemy, licencje, wszelkie systemy, serwisy, MLM, depozyty czy to w bankach,czy prywatnych inwestorach nieruchomości.
A więc znam parę dróg do niezależności finansowej ale nie do końca je rozumiem. Kto mi potrafi wytłumaczyć te sposoby które wymieniłem ?? Od razu mówię że na kursy szkoleniowe mnie nie stać więc jak ktoś potrafi mi wytłumaczyć jak te sposoby wdrożyć w życie to niech powie. Jak ktoś zna inne sposoby na niezależność to też może je wymienić.