|
Niszczenie dokumentów. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co do cen przemysłowych niszczarek, to zaczynaja się od 12000 zł, ale na poczatek mysle,że używana bylaby wystarczająca, wiec cena nie jest wysoka. Czy moze mi ktos odpowiedziec jeszcze na pytanie jaki potrzebny jest lokal do prowadzenia takiej firmy, chodzi mi o najmniejszy metraz jaki jest potrzebny, oraz o ceny uslug takiej firmy.
Co do wielkości lokalu to już zależy od ciebie mozesz mieć 30mkw a możesz i 300 wiadomo im większy tym lepszy a co do cen to zależy możeszs naliczać od kg lub od pojemnika worka itp ale średnio to od złotówki wzyw za kg
Czy nie trzeba miec stosownych upranien (jakich?) do takiej działalnosci?
majster22 - chciałbyś się skupić na małych i średnich firmach ,ale tak sobie myślę , wspominam moją działalność którą prowadziłem w PL, wiesz sorry ale płacenie ze utylizację dokumentów byłoby ostatnią inwestycją na którą wydałbym pieniądze których jak wiadomo małym firmom jak i nie raz średnim odbiera fiskus,opłata za lokal itd..
Taka firma ma może rację bytu,ale ja to widzę tylko na zasadzie współpracy z jakimiś korporacjami albo firmami naprawdę prężnymi.A co za tym idzie tylko i wyłącznie duże miasta. W mojej mieścienie w PL takie coś nie miało by chyba szans przetrwać bo zaledwie 15 tys. ludzi,no ale... do odważnych świat należy. Piszcie jak wam się powodzi,chętnie poczytam! pozdro i powodzenia!
Również uważam że taki interes to raczej w dużych miastach.
witam
a jak jest z pozyskiwaniem zleceń?? nie jest tak ze wiekszość przedsiębiorstw niszczy dokumenty we własnym zakresie lub posiada własne niszczarki?? w jakich instytucjach szukać zleceń?? Dajcie znać. dzięki :)
No wlasnie wydaje mi sie, ze wiekszosc firm niszczy, je we wlasnym zakresie, ale maja niszczarki o malej wydajnosci tylko na potrzeby biura. Moja miejscowosc jest 80 tysieczna, ale niedaleko jest strefa przemyslowa, gdzie roi sie od roznych firm, iwec trzeba wg mnie popytac i zawrzec umowy, mysle, ze nie wszyscy odmowia. A jesli chodzi o instytucje, to mozna popytac chyba w urzedach samorzaqdowych starostwach itp.
A wie ktos moze wkoncu czy potrzebne sa jakies uprawnienia do tego typu działalnosci.
witam ja rowniez jestem zainteresowany tym tematem i mam takie oto pytania:
1. tak jak inni koledzy jestem ciekaw czy do prowadzenia takiej dzialalnosci potrzebne sa specjalne zezwolenia? 2. oraz gdzie mozna nabyc uzywane niszczarki przemyslowe takie do 200kg oraz uzywane prasy/belownice do powstalych scinkow papieru narazie przegladalem oferty firm sprzedajacych nowe maszyny z gory dziekuje za odpowiedz
NO właśnie sprawdziłem kilka stron z uywanym sprzetem do niszczenia, ni jest tego wiele, ale cos jest.Ceny sa różne, na allegro widziałem przemysłowa niszczarke za 8 tyś, są też systemy niszczące, ale ceny pras wlącznie z niszczarką to ok 35 tys netto.A jesli chodzi o moja miejsocwosc to liczy ona ok 80 tys mieszkańcow. A co z zezwoleniami i rozliczeniem?
jesli chodzi o zezwolenia na prowadzenie takiej dzialalnosci to jest jakies ktore umozliwia dostep do dokumentow tajnych ale jeszcze niewiem kto je wydaje probuje sie dowiedziec rowniez sprawdzilem oferty sprzetu uzywanego i musze powiedziec ze mozna skompletowac uzywany zestaw czyli niszczarke przemyslowa + prase do scinkow za 11-14 tys zl czyli rozsadna cene gorsza sprawa z pozyskiwaniem klientow mieszkam w 22tysiecznym miescie ostatnio zrobilem male rozeznanie jakie byloby zainteresowanie taka usluga bylem praktycznie we wszystkich urzedach oraz kilku firmach i konkretnie zainteresowana byla jedna pozostale albo robia to we wlasnym zakresie lub zlecaja istniejacym firmom ale w wiekszych miastach moze byc wieksze zainteresowanie taka usluga moze ktos z was zrobi podobne rozeznanie
|
|