|
Niszczenie dokumentów. |
Niszczenie dokumentów.
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dziś mam do wyrzucenia dwa kartony papierów. Na śmietnik tego nie wyrzucę, nie wiem czy nie ma tam jakiś "tajnych" dokumentów, będę je palił w piecu, spędzę jakąś godzinę na to, może dłużej. Szukałem w okolicy firmy zajmującej się utylizacją dokumentów - niestety nic nie znalazłem. Myślę że to dobry pomysł na biznes, mała spalarnia dokumentów, samochody do przewozu w jakiś zaplombowanych skrzynkach, pewnie pracownicy potrzebowaliby przeszkolenie aby mogli wozić taką dokumentację. Nakłady chyba na początku nie za duże, firma rozwojowa, mogłaby podpisać umowy z bankami, placówkami samorządowymi, małymi i dużymi firmami.
żeby spalać papier trzeba dużo załatwiać i dużo kasy na odpowiedni piec wydać z filtrem i duzo załatwiania z wydziałem opchrony środowiska.taniej wychodzi kupic przemysłową niszczrke i papier do skupu makulatury
Kiedyś był o tym program na TVN24, ale nie koniecznie w "firmie".
Właśnie omawiali bezpieczeństwo tego typu dokumentów
Witam! Ja rowniez myslelm o niszczeniu dokumentow dla zainteresowanych firm. Ale to jako dodatek do innej dzialalnosci. Wykorzystalbym do tego zwykla niszczarke dokumentow. A te uslugi byly by dla zainteresowanych firm, czy mialoby to sens?
Myślę, że zwykłą biurowa niszczarka zdecydowanie odpada-za mały przerób, musiałbyś sterczeć przy niej i wrzucać kartki pojedynczo lub po kilka kartek, a osoby/firmy które zlecały takie coś, oddawały pewnie do niszczenia nie jedną ryzę, lecz grube grube kilogramy papieru.
Wiec jaka niszczarke polecasz? Szukałem w internecie i jest wiele firm, ktore zajmują się niszczeniem dokumentow, ale one to robia dla duzych firm, mi chodzi glownie o tego typu uslugi dla srednich i malych firm z mojego regionu i jakie urzadzenie bylby by do tego najlepsze?
Bardzo dobre niszczarki to Fellowes. Na profesjonalną biurową niszczarkę wydasz od 2000 do nawet 8000 PLN.
Czyli rozumiem, ze te ceny to odnosnie tych niszczarek o jakie mi chodzi? Jesli chodzi o koszty, to nie jest wygorowana cena ok 3000 zl wedlug mnie.
Wejdź na http://www.fellowes.pl i zapoznaj się ze specyfikacją oraz cenami. Zwróć uwagę na to jak drobno "mieli" niszczarka (poziom DIN) wskazane byłyby nie paski lecz ścinki oraz najlepiej żeby była możliwość ciągłej pracy.
Serdeczne dzieki za pomoc. Sprawdze.
we wroclawiu dziala firma tego typu wydaje mi sie ze warto brac z niej przyklad o to link do strony tam wszystko pisze
http://www.niszczenie-dok.pl/robtozglowa.html bardzo ciekawa sprawa z samochodem ktora wzrocila moja uwage. Aha i wydaje mi sie ze to sprawia ze dokumenty w czasie drogi nam nie zagina a wiec wieksze bezpieczenstwo. Nie jestem zwiazany z ta firma tylko pomyslalem ze mozna by bylo to otworzyc no ale jak jest juz taka konkurencja to rezygnuje.
No tak ciekawe sa uslugi tej firmy, mysle, że najlepszym wyjsciem byloby kupienie przemyslowej niszczarki, ale zaczne na poczatek od jednej z lepszych Fellowes, a potem dopiero w przemyslowa, wiadomo na poczatek musze pozyskac klientow. Tylko zastanawiam się nad lokalem jaki bylby najlepszy do rozpoczecia takiej dzialalnosci, moglby mi ktos podpowiedziec, chodzi mi o metraz, bo lokalizacja chyba jest mniej wazna, skoro to bedize jedyna firma w okolicy, a potencjalnych klientow jest wielu. Jesli ktos ma jakies informacje co jest jeszcze potrzebne do popprowadzenia takiej firmy, chodzi mi glownie o wyposazenie procz niszczarki i cen za uslugi, prosze o info.
Witam serdecznie. Muszę przyznac, że jest to bardzo dobry pomysł, ja dzisiaj osobiście podjąłem ten temat w firmie, w której pracuje i co się okazuje, że faktycznie w okolicy, gdzie mieszzkam nie ma takiej firmy, która zajmuje się utylizacją dokumentów a byłaby jak najbardziej potrzebna. Mam tylko takie pytanie, czy ktoś z was orientuje się może, jak naliczac opłatę od takich usług, czy od kilogramów wkładanych dokumentów do niszczarki, a co za tym idzie jaka to mogłaby byc kwota, jakie trzeba miec dokumenty do rozpoczęcia takiej działalności, czy trzeba posiadac jakieś specjalne pozwolenie na niszczenie takich danych? Jeżeli ktoś z was orientuję się może w tym temacie to bardzo proszę o kontakt na adres e-mail marcinlolo@op.pl.
Ja rowniez bylbym wdzieczny za podane wyzej informacje.
Witam
Przez pewien okres pracowałem w tego typie firmie i powiem ze jak sie ma klientów to naprawdę niezła kasę można trzepać.Co do niszczarek to lepiej zainwestowac w przemysłową (taką do 200kg na godz, w mojej firmie była co mieliła prawie tone,w necie używane można znaleść za 5-8 tyś),palić papieru sie nie opłaca bo po zmieleniu oddaje sie do papierni albo na makulature i macie podwojny zysk. Też myślałem o takiej firmie ale niestety braknie mi czasu na urzędy(jak skończe studia to o tym pomyśle na poważnie jeszcze raz.) Pozdrawiam wszystkich biznesmenów:)
Sprawdź również podobne tematy:
- NISZCZENIE I ARCHIWIZACJA DOKUMENTÓW
- Niszczenie i recykling dokumentów. - PROFESJONALNE NISZCZENIE DOKUMENTÓW - CAŁY KRAJ !!! - Niszczenie dla mas... - Porządkowanie dokumentów - Przechowywanie dokumentów - Przekazywanie dokumentów do ZUS - Wysyłanie dokumentów do US pocztą - ELEKTRONICZNA ARCHIWIZACJA DOKUMENTÓW Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|