Bylem ostatnio na ich spotkaniu & proponuja wspolprace. prawdopodobnie mialby polegac na sprzedazy lokaty ktora gwarantuje 12% zysku. moze ktos cos o tymnwie? jak to wygladA?
pozdrawiam
|
Novision |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Programy partnerskie
Autor
Wiadomość
Bylem ostatnio na ich spotkaniu & proponuja wspolprace. prawdopodobnie mialby polegac na sprzedazy lokaty ktora gwarantuje 12% zysku. moze ktos cos o tymnwie? jak to wygladA?
pozdrawiam
współpraca czy lokata?
o współpracy niestety nie wiem wiele (milczą jakoś wszyscy) ale z tego co widać płaca za sprowadzanie ludzi na konferencje i ich spotkania, szukanie kolejnych ludzi do wsółpracy, nastepnie po paru mieisacach nalezy zrobic uprawnienia zeby samemu podpisywac z ludzmi umowe na rzeczoną wczesniej lokate. sama lokata (rowież umowy nie miałem w ręku) jakas nie nadzwyczajna: opychają ludziom produkt Skandi, Multi portfel, jest to rodzaj polisy na życie (w umowie powinno być na ile lat itp..) dosyc dobrze oprocentowanej, reklamują omijaniem podatku belki. więc jak to widze ogólnie - praca : praca jak praca troche akwizycji troche piramidki szkolenia dają (400pln pierwsze ;)) (nie potrzebna na początej zadna wiedza z zakresu inwestycji) - lokata : co kto lubi, należy jednak zastanowić sie przed podpisaniem umowy z wątpliwą firma, rygorystyczne umowy (regularne wpłaty, być może zamrożenie gotówki) (jak juz cos to ze Skandią - po co pośrednicy? )
No vision - bez wizji :)
No ale na temat kilka słów. Mój brat był w Krakowie i jakaś firma o podobnej nazwie (dokładnie nie pamiętam ale coś w tym rodzaju) obiecywała mu niewiadomo co. Z tego co mi brat opowiadał to jest życiowa szansa. Ja to widzę tak że ktoś szuka ludzi którzy włożą pieniądze w marzenia. Ponadto te wyszukane osoby mają szukać osób. Czyli taka piramidka. W sumie to sam bym jakąś piramidę stworzył. Tzn nie że się przyłączę ale właśnie stworzyłbym coś takiego.
stworzyłbyś piramidkę z produktami finansowymi? znasz się na tym? :P
Jeden gość z tego forum zaoferował mi współpracę. Wpłacam 250 USD i znajduje kogoś kto zechce też tyle wpłacić żeby wejść.
Powiedzmy ja wpłacam 250 USD, Wciągam Ciebie i Ty też płacisz na konto firmy 250 USD, Ja dostaję z tego 50 USD, Wciągasz kogoś, powiedzmy swoją siostrę :) ona wpłaca 250 USD Ty masz z 250 USD wpłaconych przez siostre 50 USD itd... Zapytałem go gdzie idzie 200 USD z tego? Wciąż czekam cierpliwie na odpowiedź :D Wiesz... stworzyć piramidę to nie jest duża filozofia. Trzeba tylko jakiś bajer wymyślić i robić ludzi na szaro ;)
a co jeśli stworzyć piramidkę ale przy tym nie robić ludzi na szaro? jest to możliwe? taka swoista uczciwa piramida... gdzieś czytałem że w USA i Chinach już ponad 50% firm działa na zasadzie piramidy.. fachowo to się nazywa "marketing sieciowy" "mlm";) więc jeżeli tak jest na prawdę to nie wiem co w tym złego... hmm z drugiej strony nie wiem dokładnie jak takie systemy radzą sobie z prawem... może wy wiecie coś na ten temat więcej? bardzo mnie ciekawi temat piramid :)
przepraszam że pisze post pod postem ale muszę się poprawić... piramida finansowa to nie jest marketing sieciowy "mlm"... za pomyłkę przepraszam ale i tak proszę o odpowiedź :)
No ja słyszałem że w Japonii ogromny procent firm działa na zasadzie MLM. Myślę że jest jakiś uczciwy sposób stworzenia takiego systemu. Jednak z założenia musi on być piramidą. Choć sposób przepływu pieniędzy nie może być. Ja też się tym chcę zainteresować więc może zainteresujemy się razem ;)
Wymyśliłem pewien sposób na geometryczne rozszerzanie wpływów jednak nie da się na tym zarobić ;/ W sumie trudno jest wymyślić system piramidalny który byłby uczciwy wobec ludzi którzy w nim działają. Czy jak to się czasem nazywa MLM. Najlepiej byłoby mieć znajomego gdzieś w Japonii i zapytać go jak to tam działa. Nawet z niemiec piszą do mnie ludzie z różnymi ofertami MLM. Z tego co wiem tam to jest lepiej przyjmowane przez ludzi niż tutaj.
no w sumie też myślałem żeby coś takiego stworzyć ale za bardzo nie wiem jakby miało takie coś wyglądać od strony technicznej...hmm :)
Witam
Pracuje w tej firmie od pewnego czasu i osobiście jestem zadowolony :) dla zainteresowanych wyjaśnię kilka kwestii: - Novision z niemieckiego nie angielskiego: "nowa wizja" działa od lat '90 - MLM to nie piramida, piramidy finansowe w Polsce są zabronione prawnie, różnica polega na tym, że w piramidzie wpłacało się pieniądze za możliwość wejścia do systemu i cały system nie miał innych dochodów, MLM to budowanie struktur sprzedażowych gdzie pieniądze zarabia się z prowizji od sprzedaży danego produktu - W Polsce w tym momencie rusza sporo firm tego typu (najwięcej związanych z kosmetykami), w USA, Japonii firmy takie wchodzą na giełdy - Od przyszłego pracownika wymaga się średniego wykształcenia, doświadczenie w tej branży nie jest wymagane (można to szybko nadrobić poprzez nasze szkolenie, o czym za chwilę) - Żeby rozpocząć współpracę NIE trzeba samemu założyć żadnego programu inwestycyjnego ani niczego kupić, jedynym warunkiem jest wyjazd na dwudniowe szkolenie (zatwierdzone przez KNF), które jest wstępem do całego cyklu szkoleń, cena pierwszego szkolenia wynosi 390 zł (hotel, wyżywienie, materiały, ..), dalszy cykl szkoleń jest darmowy - Nie, nie wywozimy nikogo do żadnego hostelu, motelu ani żadnego tego typu miejsca, nie zarabiamy również na samym szkoleniu, po prostu oferujemy pewien standard, jeżeli ktoś umie czytać i liczyć to polecam przejrzenie cenników hoteli :) - Produktami który dystrybuujemy są programy inwestycyjne oparte na funduszach inwestycyjnych Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem proszę o pytania tutaj lub na PM. Jeśli ktoś jest z Krakowa lub okolic może się ze mną spotkać. Na terenie reszty kraju mogę pomóc w kontakcie z osobami, które tam działają. P.S. To nie jest E-biznes, więc kategoria nie bardzo pasuje
390pln + założenie wniosku(swojego lub 'znalezienie klienta') opłaconego składką roczna w przeciagu 7dni od szkolenia, ważna informacja ktorej nie udzielono mi przed wyjazdem na szkolenie ktore miało być jedynym warunkiem wspolpracy :)
|
|