witam!
bylem ostatnio na spotkaniu firmy novision, proponuja lokate z pewnym zyskiem 12%.
ktos moze wie cos o tym, pewne to ;>
|
Novision |
Novision
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
witam!
bylem ostatnio na spotkaniu firmy novision, proponuja lokate z pewnym zyskiem 12%. ktos moze wie cos o tym, pewne to ;>
pewne.
ja mam konto w novisionie, a konkretnie w skandii. procent jest namacalny i mozesz go latwo dostrezc na swoim prywatnym koncie. zaryzykuj jesli chca z Toba wspolpracowac:) i zaloz konto jesli potrzebujesz zabezpieczyc przyszlosc. tu nie ma ryzyka, wszak po bessie zawsze jest hossa, mi wszyscy mowili, ze strace bo wlasnie zaczynaly sie spadki... ale ja widze, ze moja pierwsza roczna wplata ciagle procentuje i nieraz jest to pulap wiekszy niz 10 procent. obecnie sama wybieram sie na szkolenie, gdyz znajomy ktory zaoferowal mi multiportfel zaproponowal mi to. lechce mnie ta licencja knf :) pozdrawiam.
Ale czy nie uważacie, że te wszystkie lokaty są tylko chwilowym krzykiem mody wylansowanym przez instytucje finansowe w czasie bessy? Wg mnie stan bessy nie potrwa długo, nasz kraj ma jedne z lepszych danych makro w Unii, co niewątpliwe przyciągnie do nas obcy kapitał. W końcu nie potrzeba go jakoś bardzo dużo, aby poruszyć nasz rynek finansowy i wybić go z tego marazmu w jakim tkwi od kilku miesięcy.
Jak pisałem w innym wątku, dobrze rokuje fakt, że niektóre fundusze inwestycyjne (ostatnio: UI) już rozpoczęły kampanie reklamowe i rozpoczęła się walka o tych klientów, którzy mimo wszystko będą chcieli powrócić do inwestowania.
12% w skandii?
od kiedy i gdzie? no chyba ze novizion ma jakies szczegolne warunki:P z checia "namacam" tych 12%
Analfabetyzm (gr. αναλφαβετος - nie znający liter) - brak umiejętności pisania i czytania oraz wykonywania czterech podstawowych działań matematycznych u osób dorosłych, tj. wg kryteriów UNESCO.
We współczesnych społeczeństwach problem raczej marginalny, pojawia się natomiast pojęcie analfabetyzmu wtórnego, a ocena jego skali jest trudna. Analfabetyzm wtórny, nazywany również funkcjonalnym (dot. niemożności zrozumienia i wykorzystania informacji oraz przedstawień graficznych tj. ikon, wykresów, diagramów), czyli praktycznego braku zdolności zrozumienia treści najprostszych instrukcji, braku umiejętności wypełnienia najprostszych formularzy. Podobnie jest z analfabetyzmem matematycznym, czyniącym ludzi niezdolnymi do sprawdzenia rachunku w kasie sklepowej, nie mówiąc o obliczeniu podatków. Badanie tych zagadnień daje szokujące wyniki. Odsetek ten nawet w bogatych krajach może sięgać 50 i więcej procent. Ocenia się np., że 77% Amerykanów, 47% Polaków i 28% Szwedów ma problemy ze zrozumieniem treści przekazywanych im informacji, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców (wg International Adult Literacy Society). Jakkolwiek zwalczanie analfabetyzmu pierwotnego udaje się metodami stosunkowo prostymi - przez zapewnienie ludności podstawowej edukacji, tak zjawisko pojawiania się analfabetyzmu wtórnego jest znacznie trudniejsze do opanowania i wielu ludzi nie zdaje sobie nawet sprawy z jego występowania, choć uważają siebie za ludzi inteligentnych.
bez obrazy ale czytam to forum i az strach jak to latwo jest wyciagac pieniadze od ciemnoty w tych czasach... wystaczy obiecac latwy duzy %, zadnej wymaganej wiedzy, nic tylko przyjdz podpisz i daj nam pienidze my spelnimy marzenia
Osobiście założylem sobie polise w SKANDi w październiku 2008 i jestem bardzo zadowolony !! W pierwszym roku zysk 100% :D :D i trzeba dodac ze nie płaci się od tego podatku belki jak to jest w przypadku giełdy i różnych lokat :( Minusem jest to że pieniądze na koncie głównym (obowiązkowe składki) przez 5 pierwszych lat są nie do ruszenia. w styczniu 2009 roku wpłaciłem 7000 tys na konto dodatkowe (o tym koncie pisze niżej) a w październiku 2009 roku z tych pieniędzy miałem już 10 tys które wystarczyły na roczną składke 6000 tys i dodatkowo 4 tys na nastepny rok . obecna sytuacja na dzien dzisiejszy 12 tys wpłacone a stan konta wynosi 20 tys . myśle ze nie jest źle dlatego sam osobiście mogę polecić . W każdej chwili mozna wolną gotówke innwetowac poniewaz polisa posiada konto dodatkowe na które wpłacamy i wypłacamy kiedy chcemy . Pozdrawiam !! Może chcecie coś jeszcze wiedzieć jak to wygląda od środka:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|