Witam bardzo gorąco
Drodzy forumowicze :) Pytanie swe kieruję do Was, ponieważ z pewnością wiecie o wiele więcej niż ja. Mam świadomość, że moje pytanie było kilka razy poruszane na tym forum, jednak być może coś się zmieniło?
Otóż słowem wstępu: firmę mam zarejestrowaną od 1 maja 2007, mam wpis do ewidencji, regon. Nie było jeszcze rejestracji w ZUS i US, ponieważ brakło mi czasu :( Ale do ZuS zarejestruję się od 1.06.07, do US pewnie też.
Moja firma jeszcze nie przynosi dochodu, legalnego oczywiście :) A nawet ten mniej legalny jest mniejszy niż można było się spodziewać. Ok, koniec z tym wstępem, przejdźmy do sedna sprawy.
Potrzebuję kwotę około 15.000 złotych na rozwój działalności. Chciałabym otworzyć niewielki sklep odzieżowy z ubraniami i obuwiem (+pierdołki) dla młodzieży i dzieci. Kwota ta mi jest potrzebna na wynajem lokalu, urządzenie go, oraz zaopatrzenie w towar (Wólka Kosowska City :) ). W Wólce byłam kilka razy, wiem co ludzie biorą, jakie mają przebitki, ile czego zamawiają itp.
Czy jest jakiś bank, instytucja, który udzieli mi takiego kredytu na kilka lat z możliwie małymi odsetkami?
Jestem na umowie do 8.06.07 (3 miesiące pracy, umowa o pracę). Wiem że umowa nie będzie przedłużona. Kwota w umowie to 940 zł brutto. Ponadto żadnych zabezpieczeń w postaci nieruchomości, samochodu lub bogatej historii rachunku bankowego. Wojsko mam z głowy (w końcu dziewczyn nie biorą). Wcześniej byłam kilka razy na stażu, przygotowaniu zawodowym w zawodzie sekretarki :) ale to było w zeszłym roku.
Myślałam razem ze swoim narzeczonym o otwarciu firmy transportowej za granicę, ale chyba damy sobie z tym spokój, przynajmniej na razie.
Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi. Czy może Unia coś zaoferuje?
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia