|
Nowa firma, kilka pytań - strona 2 |
Nowa firma, kilka pytań
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
w moim UP nie ma już środków na ten rok i nie mam szans na dotacje :???:
Na staż możesz kogoś zatrudnic jak masz minimum 1 pracownika zatrudnionego na umowę o pracę. A Twoja firma musi istnieć minimum rok (info niesprawdzone, ale napewno nie mniej niż 6 mc - stwierdzenie na podtswie pól w formularzu).
To musi być ktoś sprawdzony bo nie możesz go zwolnić przez 2 lata, no chyba że w rażący sposób naruszy regulamin pracy (zwolnenie dyscyplinarnie). Niestety istnieje też wymóg, co do czasu prowadzenia działalności - minimum 12 mc.
Pierwszy Biznes, nie Pierwsza Praca. Ja bym jednak radził złożyć "normalny" wniosek o dotacje. Pierwszy biznes zakłada szkolenia, staże, więc to dość długo trwa, ale warto jesli ktoś nie ma żadnego doświadczenia i mu się zytnio nie spieszy.
skąd Ty masz te rewelacje??? Nie musisz utrzymac pracownika tylko miejsce pracy. Jak Ci nie odpowiada ten to możesz zatrudnić na jego miejsce kogoś innego. A wymóg czasowy to 3 lata (2 w wypadku małych i mikroprzedsiebiorstw). Przedsiębiorstwo musi istnieć co najmniej 6 a nie 12 miesięcy. Jak Ty prowadzisz ten portal z dotacjami jeżeli się w tym nie orientujesz?? Gdzieś dzwonią ale nie wiesz gdzie ;-)
Dotacje to jedno, a dofinansowania to drugie. Staram się przedstawiać sprawdzone informacje o doatacjach. To co napisalem, opierało się na tym co powiedzili mi kiedyś w Urzedzie Pracy, a jak sam widzisz informacje, ktore podają Ci urzędnicy trzeba bardzo mocno weryfikować. Staram się to robić w kwestiach dotacji. Jeśli znajdziesz gdzieś na mojej stronie błąd, powiadom mnie o tym, napewno poprawie.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|